nova muixeranga algemesi 20 aniversari fogueres de sant joan la veu d'algemesiEl pròxim dilluns dia 16 és la vespra de Sant Antoni i, com cada any, la Nova Muixeranga cremarà la tradicional foguera a la placeta de davant del Convent-Museu de la Festa.
Enguany la Nova Muixeranga celebra els seus vint anys d’existència i els actes per a commemorar-ho giraran en torn de la cultura popular en tant que el nostre treball es dirigueix a recuperar-la i impulsar-la.
És per això que enguany hem incorporat a la festa alguns elements molt antics de la cultura mediterrània com ara la teatralització dels bons desitjos a través de la figura del “Botarga”, un geni bo que s’ha mantingut a molts pobles del món i que perviu en la festa de les Santantonades de les comarques del nord a Castelló.
El Botarga de la llum animarà tot el públic a encendre la foguera per a que la natura reviscole en tota la seua plenitut.
La Foguera d’enguany porta per lema “Vint anys encenent il·lusions” . El seu muntatge començarà a les sis de la vesprada. A les 18:30 rebrem a totes aquelles persones que vullguen vindre i els convidarem a dolços, beguda i llepolies.
A les 19:00 es podrà vore un gran cartell del 20 aniversari i es repartiran calendaris de mà per a remarcar que estem en un any especial.
Arrancarem amb la música amb Salva Candel que ens portarà per un camí de torxes fins la foguera on es llegirà un text abans que es cale el foc.
No faltarà el ball, les muixerangues i la festa.
Font: Nova Muixeranga