nova muixeranga muixealancantfogueres de sant joan la veu d'algemesíL’actuació de diumenge es realitzarà dins la trobada de muixerangues valencianes Muixealacant-2016 que enguany arriba a la segona edició amb un total de 13 colles participants.
La Nova Muixeranga d’Algemesí serà la convidada d’excepció en la segona cita muixeranguera que enguany organitza la Federació de Fogueres d’Alacant, MUIXEALACANT-2016. Participarà juntament amb una dotzena de colles de tot el territori valencià des de Castelló fins el mateix Alacant, com ara els Negrets de l’Alcúdia, la Muixeranga de La Safor o la Conlloga de la capital de La Plana.
La Nova d’Algemesí tindrà una presència destacada ja que de les tres rondes d’actuació previstes, la colla alçarà una figura en solitari en la primera ronda, amb la resta de muixerangues fent pinya i, també tancarà la mostra amb una actuació conjunta amb la colla amfitriona, la Muixeranga d’Alacant.
La Federació de Fogueres ha apostat fort per la segona trobada després de l’èxit de públic que es va aconseguir en la I Diada Muixeranguera, l’any passat, quan va concentrar milers de persones a l’avinguda principal de la ciutat.
Enguany, l’actuació s’emmarca dins el Cicle “Fogueres Culturals” que va comença el mes de maig i que conclourà amb l’actuació de 13 Muixerangues valencianes a l’Avinguda Alfons el Savi.
L’actuació de les Muixerangues donarà pas, en aquesta ocasió a la “plantà” oficial de les fogueres. Per a la Nova Muixeranga d’Algemesí “La participació de la nostra colla és un fet molt important en tant que el nom d’Algemesí, a més de dur per totes les comarques el Patrimoni conservat durant segles al nostre poble, compleix amb l’objectiu la nostra riquesa”. Recordem que el nom d’Algemesí enguany haurà estat present entre les festes majors de les tres grans capitals valencianes.
Font: Nova Muixeranga