Amb una participació del 54,03%, Algemesí superà el 53,60% de la Comunitat Valenciana i el 49,21% d’Espanya en les Eleccions Europees.

LVA.- Diumenge passat, 20.361 veïns estaven anomenats a les urnes, encara que finalment van acudir a votar 11.005 electors, la qual cosa representa un 54,03% de participació, quasi mig punt per damunt de la mitjana autonòmica i prop de 5 punts més que la mitjana estatal.

Els locals electorals que menys participació van registrar van ser els situats en els barris del Raval i del Carrascalet. El primer va registrar una participació del 28,87%, mentre que el segon va aconseguir el 47,29%.

En el nucli urbà, la Sala d’Exposicions, amb un 51,64% de participació, és el local electoral que menys votants registrà, malgrat situar-se en una zona molt cèntrica (al costat de l’Ajuntament), mentre que la Biblioteca, amb un 67,07%, és el col·legi que més votants ha rebut.

Una altra novetat de la jornada electoral va ser el trasllat dels antics col·legis de la Casa de la Música i de Blasco Ibáñez al Centre Polivalent. Les escasses condicions d’accessibilitat, ventilació, aforament i climatologia d’estos col·legis, que acullen a milers de persones al llarg de la jornada, van provocar en els anteriors comicis situacions d’amuntegament, i fins i tot colps de calor amb la intervenció del servei mèdic, la qual cosa va motivar el seu trasllat.

Estos dos locals, que es van integrar al col·legi que ja existia en el Centre Polivalent, van registrar una participació del 53,38% per als antics votants de Blasco Ibáñez i del 52,40% per als antics votants de la Casa de la Música. Per contra, van anar a votar el 52,76% dels votants habituals del Centre Polivalent, és a dir, aquells que viuen més prop d’este edifici i votaven allí amb anterioritat.

Per a l’alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis, “és evident que el canvi de col·legis no ha tingut influència en la participació, ja que al Centre Polivalent han acudit 1.770 votants habituals (52,40%), mentre que els antics votants de la Casa de la Música que s’han desplaçat han sigut 1.932 (52,40%) i els antics votants de Blasco Ibáñez 2.111 (53,38%).”

“Més aviat, el que resulta curiós és que els votants que viuen més prop d’eixe edifici han anat a votar en menor quantitat que els que viuen més lluny. En opinió de molta gent, les condicions de les instal·lacions van ser immillorables, l’organització exquisita i el vot va ser fluït, per la qual cosa en cap moment es va produir cap aglomeració. Hem convertit este edifici en un dels millors col·legis electorals de la Comunitat Valenciana”, afig.

Una altra de les novetats de la jornada, que ja es va implementar en les anteriors eleccions generals, va ser el lliurament d’un pícnic per part de l’Ajuntament d’Algemesí als 114 membres de taula, perquè pogueren prendre un tentempié en l’esmorzar o el berenar.

Servei d’autobús i ambulància

Per a facilitar l’accés dels veïns, l’Ajuntament d’Algemesí va disposar d’un autobús de línia en horari de 9:00 a 14:00 hores, que va ser utilitzat per prop de 100 veïns. El servei de transport efectuava cinc parades en una ruta circular constant.

A més, aquelles persones afectades per mobilitat reduïda podien disposar, al llarg de tota la jornada, del servei de transport de Creu Roja.