Tornejants-unesco-iccn-patrimonio inmaterial-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa Veu d'Algemesí-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa Processó de les Promeses inicia les celebracions de la Mare de Déu de la Salut en la seua edició més internacional i, amb motiu de l’encontre de ciutats Patrimoni, diferents delegats internacionals assistiran als actes centrals de la Festa.

Els ritus i balls de la Mare de Déu de la Salut ja estan a punt per a la Processó de les Promeses, que tindrà lloc el dia 7 a la nit a les 22 hores. Es tracta de la primera de les tres processons que formen el nucli central de la festa, junt amb la Processoneta del Matí i la Processó de Volta General. Aquest any, amb motiu de l’Assemblea General de la ICCN 2018, el balcó de l’Ajuntament estarà president per l’ambaixador d’Espanya en la Unesco, Andrés Perelló; el president de la Diputació, Antoni Gaspar; l’alcalde de la ciutat coreana de Gangneung, Kim Hangeun; les representants del Ministeri de Cultura, Elisa de Cabo de la Vega i María Pia Timón Tiemblo; i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano. A més, aquest serà el primer contacte de les delegacions internacionals assistents a l’encontre de ciutats Patrimoni amb la Festa de la Mare de Déu.

Després d’un any d’espera, finalment el poble d’Algemesí eixirà al carrer per a viure una vegada més la Festa de la Mare de Déu, començant amb la Processó de les Promeses. Els xiquets i xiquetes interpretaran els Misteris i Martiris, mentre que les muixerangues novament intentaran tocar el cel amb les mans. Els Bastonets i Bastonetes batallaran de nou pels carrers Molí i Capella acompanyats per la música de les dolçaines i tabalets. L’esclat de color vindrà de la mà dels més jóvens amb els balls de les Pastoretes, la Carxofa i els Arquets, als quals seguiran les Llauradores ballant el seu bolero. Finalment, els Tornejants tancaran la comitiva i els Volants escortaran a la Mare de Déu de la Salut fins a la Capella de la Troballa, on la Banda Santa Cecilia posarà punt final a aquesta primera processó junt amb el só ancestral de les campanes. Cal no oblidar que aquest any estaran observant delegats enviats des de diverses parts del món, per a ser testimonis d’una celebració que ha vençut el temps i que remunta la seua història fins al segle XIII.

Aquesta primera cita no és més que el punt de partida, ja que els algemesinencs i algemesinenques es tornaran a reunir als carrers del poble a les 10 del matí del dia 8 per a assistir a la Processoneta del Matí en el carrer en Berca i la Plaça Major. Ho tornaran a fer una última vegada a les 19.30 hores d’eixe mateix dia per a la Processó de Volta General pels carrers del casc antic, que serà el fermall final de la Festa. A les 3 de la matinada es donarà per conclosa la celebració d’aquest Patrimoni Immaterial de la Humanitat amb els tres intents d’entrada, que acabaran per a alegria de tot un poble amb la Mare de Déu entrant, un any més i com deu ser, a la Basílica de Sant Jaume.