La regidoria d’Esports ha presentat una sèrie de rutes segures per a córrer i caminar dins del terme municipal. Es tracta concretament de sis rutes distintes, tres més curtes que van al voltant del nucli urbà de la ciutat i altres tres més llargues pel terme municipal, que prenen com a punt d’inici el poliesportiu municipal i que ofereixen al caminant i al corredor diferents possibilitats.

LVA.-  El regidor d’Esports Rafa Lluch ha assenyalat que aquest mapa i la senyalització d’aquestes rutes era una necessitat que va sorgir en la primera desescalada en maig de 2020. “A la desescalada, la ciutadania va aprofitar el gran terme rural del que disposa la nostra ciutat per a caminar i córrer, i va ser eixa necessitat la que ens va llançar, amb l’experiència del clubs, crear aquest mapa i aquestes rutes segures”.

La Regidoria d’Esports ha comptat amb l’experiència dels clubs col·laboradors per tal d’elaborar aquest mapa que té l’objectiu d’orientar i indicar quines són les rutes de la nostra localitat més segures i saludables per a la pràctica esportiva. Els clubs que ha col·laborat són aquells que més utilitzen aquest tipus de rutes com ara el Club de córrer Tortuga, el club d’Atletisme i el CAMA. Tots tres han mostrat el seu agraïment per poder col·laborar de forma activa en aquestes rutes.

Durant la presentació de les rutes, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, ha destacat la feina realitzada pel departament d’esports i els clubs en la confecció del mapa. «Es tracta d’un treball complet que pot fer d’utilitat per tots els ciutadans i que ens permetrà millorar la nostra vida fent esport de forma segura» ha afegit.

Els tríptics que recullen aquestes rutes es podran arreplegar a partir del mes de maig a l’Ajuntament, al departament d’Esports, al Museu de la Festa, a la Biblioteca, a l’Oficina de Turisme i al Poliesportiu. També es poden consultar en format digital (ja disponibles a la pàgina web municipal) i fer ús de l’enllaç de les rutes i del codi QR amb Wikiloc i l’aplicació Strava.