reunio sindica-empal síndica d’atenció ciutadana d’Algemesí maria auxiliadora alberto toratajada maristes la veu d'algemesíEl passat mes de novembre la síndica va encetar les visites a les escoles del poble a les quals prèviament havia oferit la visita per donar-se a conéixer.
El primer col·legi va ser Alberto Tortajada on després d’una entrevista profitosa va constatar la implicació d’uns professionals especialment il·lusionats amb el treball que fan. Entre les distintes peticions que es feren, cal assenyalar la millora de la senyalització d’accés a l’escola, visualitzar la realitat dels alumnes i, com a proposta, establir relacions amb els empresaris del poble per mirar d’introduir l’alumnat en alguna de les empreses locals.
La segona visita va ser a Maria Auxiliadora i es tractaren entre d’altres la realització d’una campanya de sensibilització davant el consum de drogues per les festes, atenent els informes del tècnics del Gabinet Psicopedagògic, informar-los sobre el primer contacte amb l’alcohol i el tabac. Seria convenient implicar tots els agents que les organitzen perquè vagen acompanyades de campanyes de conscienciació.
També s’ha considerat la necessitat de buscar la possibilitat que hi haja un lloc de reunió per a joves, degudament tutoritzat per l’Ajuntament i les associacions juvenils. És una mancança ja fa temps que s’ha detectat, però, que l’Ajuntament no acaba d’escometre.
Davant les propostes, la síndica va oferir, dins de les activitats habituals del centre, un curset de dret administratiu adreçat als alumnes, per aprendre a dirigir-se a l’administració i, més concretament, aprendre a gestionar les queixes.
El darrer col·legi visitat va ser els Maristes, amb un canvi d’impressions amb la direcció i les mestres encarregades dels diferents cicles escolars. Es repetiren les peticions ja esmentades. En general, tenen bona relació amb l’Ajuntament, però, sí que es troba a faltar una acció política dirigida a joves en edat escolar.
La síndica va visitar EMPAL, grup d’empresaris que insistiren en la necessitat d’obrir el Portal del proveïdor, on conste el període de pagament mitjà als proveïdors. També reclamaren el pas de vianants en l’avinguda de Guadassuar i agilitzar el funcionament del Consell Econòmic i Social. Per últim, acceptaren visitar l’escola d’Alberto Tortajada per mirar d’insertar algun dels seus alumnes a les empreses locals.