Després d’haver sigut finalistes en les dos últimes edicions, enguany, Piacere dei Traversi, grup al que pertany la soprano algemesinenca Carmen Botella, ha sigut premiat com a ‘Mejor Grupo del Renacimiento’ als VII Premis GEMA (Grupos Españoles de Música Antigua).

LVA.-  Per a principis de 2023 trauran el seu tercer CD, ‘Elogio de las infantas: Música y literatura para las hijas de los Reyes Católicos’. Este programa ja el van estrenar en importants festivals, com la ‘Semana de música religiosa en Requena’ o en el ‘XXV Ciclo de Música Antigua de Córdoba’. La presentació del CD es farà el 15 de febrer a l’Auditori del Conservatori Superior de Música de València. Eixe mateix mes Piacere dei Traversi té una gira per Canàries dins del Festival de Música Religiosa. Actuaran en Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, Gomera i Hierro.

També oferiran concerts prop d’Algemesí: en Sagunt dins del festival ‘Sagunt in Excelsis’ el 4 d’abril o en L’Almodí de València dins de la programació del Palau de la Música. També estaran al mes de maig en Simat de Valldigna dins del cicle de concerts del CIMM (Centre Internacional de Música Medieval).

Carmen Botella

Carmen Botella va cantar recentment en la Sala de Corts del Palau de la Generalitat dins un projecte del músicòleg i director Rodrigo Madrid, que tracta de la recuperació de les Danses al Corpus Christi, del compositor valencià Juan Bautista Comes, que es ballaven a principis del segle XVII en l’església del Patriarca de València. Este espectacle es sol fer l’octava de Corpus al monestir de Sant Miquel dels Reis i pròximament es farà al castell de Riba-Roja.

Com a col·laboradora habitual del grup valencià Dolce Rima (guanyador enguany del Premi GEMA al Millor Grup del Barroc segle XVII), tenen un nou programa dedicat a la música del Cançoner d’Usala o del Duc de Calàbria (1556) i han actuat recentment al festival Borja de Xàtiva i a les Jornades sobre Germana de Foix en Sant Mateu (Castelló).

Amb el grup Los Afectos Diversos, dirigit per Nacho Rodríguez, va actuar el 19 de novembre al Monasterio de las Descalzas Reales de Madrid, cantant l’obra més important del Renaixement espanyol, el Rèquiem de Tomás Luis de Victoria. Han dut este programa a festivals importants de León, Salamanca, Úbeda i el proper estiu a Roquetas de Mar (Almería). També estan pendents de què isca el disc que van gravar just abans de pandèmia.

Carmen col•labora a més amb el grup medieval Esemble Alfonsí de Jota Martínez, dedicat a la interpretació i difusió de totes les cantigues d’Alfonso X, el Sabio. El grup està en conversacions amb l’Ajuntament d’Algemesí per tal de poder fer un concert en la nostra ciutat.

A banda del concerts, Carmen Botella forma part de la nova Directiva de Grupos Españoles de Música Antigua i afirma estar molt satisfeta i contenta d’haver pogut entrar en la Junta amb el 100% dels vots a favor.