La intenció de l’ajuntament és afavorir els passejos mantenint les distàncies de seguretat durant els caps de setmana que dure la “desescalada”.

LVA.-  L’ajuntament estudia la manera de posar en pràctica amb caràcter imminent una iniciativa per a convertir en zona de vianants part del centre d’Algemesí els caps de setmana mentre es completen les diferents fases de la “desescalada”.

L’opció que sembla tindre més possibilitats de que es porte a terme comportaria que els dissabtes es tancara el trànsit al carrer Lluís Vives en l’encreuament amb Cervantes des de les 08:00 h. fins a les 14:00 h. A partir de les 18:00 h. dels dissabtes es tancaria al trànsit el carrer Sant Josep de Calassanz, que seria totalment per als vianants fins a les 20:00 dels diumenges.

Els qui tinguen garatges al carrer Nou, La Parra o Castelló, estaran autoritzats a traure els seus cotxes en contra direcció -sempre amb la màxima precaució- per a no travessar el carrer Sant Josep de Calassanz i només si és necessari que traguen el seu vehicle.

La proposta contempla col·locar pivots desmuntables que es podran instal·lar o retirar en funció de les necessitats concretes de la Policia.

Segons ha manifestat a La Veu el regidor d’Urbanisme, Edgar Bresó, “habilitant de forma temporal estos carrers per a l’accés exclusiu de vianants, es permet un millor aprofitament de la zona per les persones circulant a peu. Esta proposta està fundada, principalment, en la necessitat de facilitar, en el procés de ‘desescalada’, la major quantitat possible d’espai per que els nostres conciutadans puguen gaudir dels passejos al carrer mantenint les distàncies de seguretat marcades pel Govern”.