XXI Premi de Pintura Ciutat d'Algemesí Salvador Monto  Joan Genoves la veu d'algemesí

Salvador Montó i Joan Genovés, jurant en edicions anteriors. LVA


Amb un premi únic de 6.000 euros es converteix en un certamen decisiu per a la pintura contemporània
 
L’Ajuntament d’Algemesí ha tornat a obrir el termini d’admissió online d’obres del XXI edició del Premi de Pintura “Ciutat d’Algemesí” del 14 de març a l’1 d’abril del 2016. El premi es va convocar el passat mes de desembre, però per un problema tècnic del suport web l’organització ha decidit tornar a obrir la convocatòria, sumant els nous participants als ja confirmats en l’anterior procés.
Solucionat aquest incident telemàtic, la nova ampliació permetrà incloure de nou totes les sol·licituds que, des del dilluns 14 de març, poden realitzar-se en el portal http://premipintura.algemesi.net/
Tots els concursants poden participar amb un màxim de dues obres la dimensió de la qual no siga inferior a 100 cm ni superior a 200 cm en els seus costats.  Hauran d’omplir les dades personals i incloure una imatge de l’obra en arxiu jpg no superior a 5 megues.
El prestigi d’aquest premi que compleix la seua XXI edició es deu a la configuració cada any d’un jurat de prestigi i reconeixement, la composició de la qual es donarà a conéixer en breu, i que serà l’encarregat de realitzar la preselecció de les obres finalistes i de la resolució in situ de l’obra guanyadora. Han sigut jurat d’aquest premi Antonio López, Esteve Adam, Joan Genovés, Juan Manuel Bonet, José Miguel García Cortés, Juan Manuel Bonet, Dis Berlín, Castro_Flórez, Rosina Gómez Baeza entre altres personalitats del món de la cultura
Per això, se sol·licitarà als seleccionats l’enviament de l’obra física a l’espai de la Sala d’Exposicions Municipal en els dies següents a la finalització del termini online i es realitzarà una exposició i catàleg de les 20 obres finalistes.
Aquest certamen es consolida com una de les trobades de la pintura més importants del nostre país i com un guardó crucial en la trajectòria de molts artistes l’obra de la qual passa a formar part de la col·lecció pública de la ciutat d’Algemesí. Formen part d’aquesta col·lecció Oliver Johnson, David Pellicer, García Cano, Moisés Mahiques, Salvador Ribes, Lola Berenguer, Sergio Lluna o Juan Cuéllar entre altres.
A més es posa a disposició de tots un correu directe de consulta exposicions@algemesi.net
font: algemesi.net