Part del romanent de tresoreria es destinarà a pagar el deute als veïns afectats pel Pla de Xexena. També per a tallers de formació, carril bici, estacionament, façanes i ròtols.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí va aprovar en l’últim ple la destinació del romanent de tresoreria d’1.274.928 euros al tancament del pressupost de 2022. Gran part s’utilitzarà per a pagar el deute històric als propietaris dels terrenys del Bernat Guinovart i del voltant de la Calàndria arran de la seua urbanització durant el Pla de Xexena i de la construcció del carril bici en aquesta zona. També s’habilita crèdit per a una actuació de millora al voltant del Camí de la Creueta i del parc Bernat Guinovart.

Les despeses en tallers de formació i ocupació laboral s’emportaran també una part important del romanent, que es coordinarà des de Labora i completarà les subvencions de la Generalitat. L’Ajuntament segueix apostant per l’ús de la bicicleta al poble, és per això s’ha aprovat destinar una part d’aquest superàvit del pressupost de l’any passat per a adquirir terrenys per a ampliar el carril bici municipal. També entra dins del pressupost l’adquisició de terrenys per a realitzar una zona d’estacionament prop del poliesportiu municipal.

A més, al tindre molt bona acceptació l’aprovació en el pressupost d’enguany de subvencions per al veïnat que tinga edificis catalogats amb l’objectiu que puguen reformar la façana, el consistori ha decidit invertir de nou en aquesta iniciativa. Per últim, una xicoteta partida anirà a cobrir les despeses a l’edifici del mercat per rotular Mercat Municipal en la façana.