Les dades de la Conselleria de Sanitat constaten un caiguda del 27% entre els contagiats actius en una setmana.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí ha decidit autoritzar el mercat del dissabte sense restriccions en el nombre de parades davant la caiguda del 27% dels casos actius de Covid-19 al llarg de la setmana. El divendres passat, la Conselleria de Sanitat havia detectat 22 casos actius a Algemesí, una xifra que triplicava els registres de principis d’agost. L’Ajuntament va decidir reduir a la meitat el nombre de parades per a evitar aglomeracions l’últim cap de setmana del mes que coincidia, a més, amb el final de les vacances i el retorn a la ciutat d’un gran nombre de veïns. Les noves dades llancen un descens de sis casos actius en una setmana, una caiguda superior al 27%.

Marta Trenzano, alcaldessa d’Algemesí, ha apuntat: “La prioritat és preservar la salut pública i ens guiem sempre per les dades. Fa una setmana intentàrem detindre una situació preocupant abans que es convertira en alarmant. Hui, davant la caiguda dels casos actius, podem autoritzar que s’instal·len totes les parades”.

Els venedors podran muntar les huitanta parades que componen el mercat, però han acceptat una reducció de l’aforament per a evitar les aglomeracions perquè l’alerta sanitària continua vigent.