L’Ajuntament d’Algemesí ha presentat el document «Algemesí, ciutat 2030», una planificació estratègica destinada a definir la ciutat europea del futur. Es tracta d’un document que s’ha portat endavant per part de l’equip de govern, tècnics del consistori i l’empresa Crea 360 que estableix les prioritats del municipi de cara a les diferents subvencions que ofereix la Unió Europea.

presentació projectes europeus 2LVA.-  Europa ha posat en marxa una sèrie de subvencions per als estats membres amb l’objectiu, a llarg termini, d’aconseguir ciutats alineades amb els objectius de desenvolupaments sostenibles marcats per les Nacions Unides. Unes subvencions que busquen apropar la filosofia de treball de la Unió Europea al municipalisme.

En aquest sentit, «Algemesí, ciutat 2030» presenta un programa totalment transversal. Està dividit en 7 grans àrees de treball i cadascuna contempla unes línies d’actuació que seran les que aniran desenvolupant-se a la ciutat. A través d’aquests projectes Algemesí podrà optar al finançament que Europa ha ficat a disposició dels diferents estats membres des del 2021 fins al 2027.

Des de l’empresa Crea 360, Quino Palací ha assegurat que Europa prioritza als municipis amb planificacions que ajuden en la seua gestió diària, «Aquesta planificació transversal també identifica quins programes europeus poden ajudar a Algemesí a aconseguir un posicionament a nivell europeu».

L’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, ha ressaltat que l’objectiu principal d’aquest document és aconseguir finançament europeu que ens permeta millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i convertir Algemesí en un referent.

La regidora de Promoció Econòmica, Palma Egido, ha qualificat «Algemesí, ciutat 2030» com una radiografia de les necessitats d’Algemesí per a convertir-se en una ciutat europea. «Ara, més que mai, s’ha fet evident la vital importància d’Europa en la gestió diària de les ciutats».