Joc infantil Pla 2 L’Ajuntament completa i millora els jocs infantils en l’espai recreatiu de La Xopera i en la zona residencial del Pla la veu d'algemesíA principis d’aquest any, l’Ajuntament d’Algemesí va finalitzar les obres de millora i nova creació de zones de jocs infantils per un import total de 115.000 euros. Les actuacions es realitzaren en les zones existents de la plaça d’Argentina, plaça d’Espanya (Carrascalet), passeig de Bernat Guinovart (front col·legi Santa Anna) i plaça del Mercat. Un nou espai de jocs infantils es va a ubicar al barri del Raval, tancant així les cinc àrees que ja s’han renovat, millorat i ampliat.
Continuant aquesta tasca, ara s’han portat a terme actuacions puntuals que milloren altres espais infantils que no van ser motiu d’actuació en la primera fase. Es tracta del Pla i en l’àrea recreativa La Xopera. Pel que fa a la zona del Pla, s’ha instal·lat una tanca de fusta que envolta un joc de trepa piramidal, més un nou gronxador adaptat a xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda. En La Xopera s’ha ubicat un nou gronxador també adaptat a aquestes necessitats especials.
Pau Montalvà, regidor d’Urbanisme, ha comentat que “estem apostant per la millora tant de la qualitat com de l’accessibilitat dels jocs infantils a la nostra ciutat. Pel que fa a l’accessibilitat, era un aspecte abandonat per l’anterior equip de govern i ara cal posar-se al dia. La presència dels jocs adaptats en diferents zones del poble per a tots els xiquets i xiquetes del poble, independentment de la seua mobilitat, ens recordarà que hi ha altres realitats que conviuen amb les nostres i que, molt a sovint, es veuen oblidades. Era important portar endavant aquesta actuació”.
Aposta també per un bon ús d’aquests elements d’oci: “Ja hem tingut que reparar alguns dels nous elements instal·lats. La grandíssima part dels nostres veïns i veïnes fan un ús correcte dels jocs. No obstant, en breu indicarem amb uns cartells en els propis columpis, el cost de les reparacions que s’estan realitzant, a fi d’augmentar la conscienciació pel bon ús que es deu fer d’ells.”