Ajuntament d'Algemesí concedeix els premis  d'ús i dignificació del valencià Els guardonats reben 500 euros, diploma acreditatiu i un segell de garantia
L’Ajuntament d’Algemesí ha concedit els premis d’ús i dignificació del valencià a Estil Nou Miravet, Fisioteràpia La Trobada, La Porta de Xarol i a Ginjol Comunicació. Es tracta d’uns premis que concedeix el consistori a empreses de la ciutat per l’ús del valencià en el seu treball diari i que enguany porta a la seua XIX edició. Els guardonats reben 500 euros, un diploma acreditatiu i un segell de garantia.
El premi en empreses consolidades ha sigut per a Estil Nou Miravet perquè tant en la documentació interna com en la retolació externa de la botiga, en els vehicles de repartiment, en la publicitat contractada i en la d’elaboració pròpia, pel fet d’usar el valencià amb una quantitat important de clients i fer-lo visible de cara a la població, contribueix a la dignificació del valencià en l’àmbit municipal.
En la modalitat d’empresa de nova creació el guardó és per a Fisioteràpia La Trobada per usar el valencià en un àmbit com és el mèdic que requereix un vocabulari tècnic. També perquè en la difusió dels serveis adreçats als pacients i en tota la retolació externa i interna usa un valencià acurat que dignifica la llengua en l’àmbit municipal.
El premi aplicat a l’ús en noves tecnologies és per a La Porta de Xarol perquè utilitza les xarxes socials tant com un aparador on mostrar productes i ofertes, com per a la comunicació diària amb el clients. L’ús del valencià a través dels whatsap, SMS o Facebook per a fer comandes o consultes col·labora a la seua normalització.
Finalment, s’ha concedit Concedir el premi en la modalitat relativa a l’ús  del valencià aplicat a les noves tecnologies per a l’empresa l’objecte de la qual és exclusivament la comunicació i difusió a través de les xarxes socials, a Gínjol Comunicació pel ressò mediàtic a través del periòdic digital Algemesiweb, la pàgina web i tres perfils corporatius en les xarxes socials. La gran incidència tant en nombre d’usuaris com de seguidors, amb un ús exclusiu del valencià, col·labora a la seua dignificació en l’àmbit municipal.
El jurat d’esta edició dels premis ha estat format per l’alcaldessa Marta Trenzano; la regidora de Comerç, Palma Egido; la tècnica de l’Agència per  al Desenvolupament d’Algemesí, Carme Ferrís; el tècnic de Cultura. Josep Enric Estrela, i la tècnica de Normalització Lingüística, Fina Girbés.