El consistori s’adhereix al pla d’ocupació de la Diputació, el que permet fer altres 12 contractes.
L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Treball, ha posat en funcionament quatre programes de formació, inserció laboral i treball que conten amb una subvenció de 105.000 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, a través del Servef, el que suposa el cent per cent del cost salarial. L’aportació municipal és de 7.500 euros i amb estos programes s’han contractat a 15 persones desocupades en desembre de 2016.
El programa de contractació de persones desocupades inclou la contractació de cinc persones que porten a terme la restauració d’indumentària de la Casa Insa i l’adaptació dels equips multimèdia del Museu de la Festa. El pla destinat a joves desocupats contracta a tres persones per a un treball d’inclusió educativa d’alumnat en risc. El tercer programa és el de contractació d’orientadors per a l’atenció a persones en situació de desocupats de llarga durada. Per últim, en el programa dedicats a persones aturades de llarga durada s’han fet sis contractes per a l’atenció ciutadana i adequació i millora d’instal·lacions municipals.
Per altra banda, i dins la línia de promoció de l’ocupació, la Diputació de València va aprovar un Pla d’Ocupació amb el qual la institució provincial se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aporta tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. Cada lloc de treball generat per la Corporació tindrà una durada mínima de tres mesos i de 30 hores setmanals. Per a dur a terme les contractacions, la Diputació ha destinat un import fix a cada municipi un de variable en funció del nombre d’aturats que existeixen en la ciutat. Per a Algemesí s’han concedit 40.907 euros.
L’Ajuntament d’Algemesí s’ha adherit a aquest pla d’ocupació amb el servei: Atenció persones depenents i millora instal·lacions i zones verdes municipals, per al que s’han contractat  12 desocupats (5 jardiners, 1 obrer, 3 pintors i 3 auxiliars d’ajuda a domicili) que han iniciat els serveis el 14 de febrer de 2017, i amb un cost total de 42.986,66 euros.
El regidor de Treball i Formació, Marc Vendrell, ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de continuar “la política d’adherir-nos a tots els plans que puguen eixir i que ajuden a contractar a persones de la nostra ciutat que es troben en situació d’atur”.