campanya escolar bici coche fotoagencia valencia fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesí

Senyals informatives a la plaça del Mercat. LVA


L’Ajuntament d’Algemesí ha iniciat una nova campanya per a promoure el desplaçament a peu als col·legis, així com dissuadir de l’ús de vehicles a motor per a evitar les aglomeracions de cotxes en les hores d’entrada i eixida dels centres educatius.
“Quan pugues, passa del cotxe” és l’eslògan d’una campanya que es completa amb l’expressió “Per un Algemesí més sostenible”. El seu objectiu passa per fomentar nous hàbits de mobilitat més saludables que ajuden a recuperar els carrers perquè cada dia siguen més els xiquets i xiquetes que vagen al col·legi caminant o amb bicicleta.
La campanya va dirigida a adults entre 28 i 45 anys amb fills en edat escolar. Per a fer visible que és fàcil canviar el cotxe per la bicicleta o caminar, s’han instal·lat panells que indiquen la distància a la qual es troben els centres escolars del centre.
El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, ha manifestat que és necessari reduir l’ús dels vehicles de motor per als desplaçaments urbans. “Hem de tornar a conquistar el carrer per a les persones i buidar de fum innecessari la nostra ciutat. Anar al costat dels nostres fills de camí al col·legi sempre és millor i més bonic que anar davant, que és el que fem quan anem amb cotxe. Pretenem transmetre els valors mediambientals que, en el nostre dia a dia, es difuminen amb la celeritat amb la qual fem les coses”, assegura Montalvà.
Aquesta acció comporta activitats en els col·legis per a conscienciar que la mesura de mobilitat escolar transmet aspectes com a positius com la necessitat de fer exercici físic, reduir la contaminació, recuperar l’espai públic –ara ocupat en un 80% pels cotxes- i que les distàncies entre el centre de la ciutat i els col·legis no són insalvables. 
S’ha optat per una forma original de portar el missatge amb la utilització de l’entorn gràfic d’una coneguda app amb la finalitat de que el missatge no quede difuminat per les formes, per la qual cosa s’ha optat per crear un entorn atractiu per a l’usuari.