PSPV, EUPV i Mes Algemesí acorden les prioritats de l’Ajuntament en inversions del romanent municipal.

El PSPV, EUPV i Mes Algemesí han arribat a un acord per a invertir el superàvit pressupostari de l’any passat en les millores urbanístiques més urgents, així com en les àrees d’educació, agricultura, medi ambient i cultura.

Entre les actuacions més destacades es duran a terme millores urbanes com l’avinguda del Ferrocarril, completar la reforma del carrer Cervantes, ampliar la ruta del carril bici, rehabilitació de vivendes, zones recreatives infantils i la compra de terrenys del carrer Josefa Ahuir que permetran enllaçar els parcs de Salvador Castell i Bernat Guinovart i crear així el cinturó verd i recreatiu de la ciutat.

Una part important d’inversions servirà per a la millora de l’entorn de la històrica paret del Molinet, i diverses inversions tant en els centres públics d’Algemesí com en els camins rurals de la ciutat. Entre les inversions financerament sostenibles es troba també la reforma del Teatre Jaume I per a millorar el seu ús de forma continuada com a espai cultural.

Capítol a banda mereix la partida pressupostària que es va a dedicar a amortitzar part del deute bancari de l’ajuntament. En concret, es destinaran 341.000 euros a eliminar càrrega financera sobre el futur, amb la qual cosa milloraran les arques municipals sobretot pel que al pagament d’interessos en préstecs.

“Després d’analitzar les necessitats més urgents de la ciutat en matèria urbanística, els tres partits progressistes hem marcat les prioritats del consistori que, una vegada més, se centren en educació, agricultura, sostenibilitat ambiental i cultura”, asseguren des dels tres grups municipals. També s’ha afirmat que es va a invertir el 100% del romanent que permet la llei.