jocs infantils  zones infantils la veu d'algemesiEn els pròxims mesos es milloraran les zones infantils de la plaça d’Argentina, plaça d’Espanya, passeig Bernat Guinovart, plaça del Mercat i es crearà una nova en el barri del Raval.
El passat 2016 l’Ajuntament d’Algemesí va finalitzar la redacció del projecte de millora i condicionament de zones infantils del municipi. Les obres s’han licitat finalment i l’empresa adjudicatària ha sigut l’empresa local Sebrig per un import de 115.000 euros.
Les actuacions es realitzaran en les zones existents de la plaça d’Argentina, plaça d’Espanya (Carrascalet), passeig Bernat Guinovart (front col·legi Santa Anna) i plaça del Mercat. Una nova zona de jocs infantils es va a ubicar al barri del Raval amb la què es tanquen les cinc zones a renovar, millorar i implantar.
Pau Montalvà, regidor d’Urbanisme ha comentat que “s’ha fet un esforç notable per tal de portar a terme aquestes millores. És incomprensible com jocs infantils de ferro encara tenien cabuda al nostre municipi, com és el cas dels existents al barri del Carrascalet“.
Altre fet destacat per part de Toni Garcia, regidor de Serveis Públics, és el trasllat dels jocs de la plaça del Mercat: “Actualment es troben ubicats en una zona de la plaça on conflueixen dos sortides de pàrquings privats. I un altra està ben a prop. Des del principi volíem allunyar el perill dels xiquets i xiquetes que allí puguen jugar. Per tant, així ho farem, apartant d’eixes eixides d’aparcament els jocs infantils, reubicant-los a la zona interior de la plaça”.
Aquesta remodelació vindrà acompanyada de la implantació de jocs adaptats per a xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda. Pau Montalvà afegeix: “La presencia d’aquest tipus de joc és fonamental per a donar servei a una part de veïns oblidats per la resta de la societat. La presència dels jocs adaptats en diferents zones del poble ens recordarà que hi ha altres realitats que conviuen amb les nostres i que molt a sovint, es veuen oblidades. Era important portar endavant aquesta actuació.”
La plaça d’Argentina –al parc Salvador Castell- serà una de les zones remodelada i sotmesa a una ampliació important i amb la implantació de jocs adaptats-. Pel que respecta a la plaça d’Espanya, es substituiran els actuals jocs de ferro per altres més adients i que compleixen tota la normativa. La zona de jocs de davant del col·legi Santa Anna, al passeig Bernat Guinovart, veurà el seu espai millorat amb banquets, zones d’ombra, noves tanques i jocs infantils adaptats. La plaça del Mercat veurà els seus jocs desplaçats cap a una zona més segura, comptant també amb la presència de jocs adaptats. I a la zona del Raval s’ubicarà una nova zona baix la zona d’arbres existent.