Disfruta amb respecte LAVABOS GRATUÏTS XUPINAZOLes façanes de la zona més afectades seran tractades amb un producte que repel·leix l’orina
L’Ajuntament d’Algemesí ha llançat una campanya per a millorar la imatge de la ciutat en les festes que comencen aquest cap de setmana amb el “xupinazo” que tindrà lloc aquest divendres 23 de setembre des de la balconada del Casino Lliberal. Amb el lema “Disfruta amb respecte” s’han pres una sèrie de mesures per a ajudar a que la ciutat lluïsca la seua millor cara en aquesta Setmana de Bous.
Des del consistori s’han instal·lat 12 lavabos gratuïts en les zones de major acumulació de persones a diferents hores del dia. Es tracta del parc Salvador Castell cantó amb Sant Josep de Calassanç, carrer dels Ànecs, enfront de la Terrassa i en la plaça del Carbó. També s’han instal·lat tres contenidors de color taronja per a arreplegar l’oli usat. A tot açò cal afegir el reforç de la neteja viària i l’actuació de control i vigilància.
Una de les iniciatives més noves es durà a terme en les zones més afectades per les festes. Es tracta d’un producte que s’aplica en les façanes que repel·leix l’orina i que s’està aplicant en les zones més sensibles a aquest problema. Es posarà, previ avís als veïns de la zona afectada, en portals i façanes fins a una altura de 1’10 metres sobre les façanes. El producte que repel·leix l’orina és transparent, no modifica la zona tractada, no és perjudicial per a la salut i està dissenyat per a repel·lir l’orina, els líquids o olis que es puguen abocar sobre la paret. Amb açò s’aconsegueix un efecte de rebot del líquid que dificulta l’acció d’orinar sobre una façana.
Des de l’associació de dones feministes d’Algemesí, l’Eixam, també es durà a terme aquests dies la campanya de conscienciació contra les agressions sexuals “No és no”.
A més de cartells amb la ubicació dels lavabos gratuïts i de l’existència de contenidors d’oli, l’ajuntament repartirà 5.000 polseres de cautxú amb l’eslògan d’aquesta campanya “Disfruta amb respecte”.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha apostat per unes festes tranquil·les on la normalitat i el bon ambient siguen la tònica general. “Oferim informació i lavabos gratuïts, però també s’aplicaran mesures per a impedir actituds incíviques perquè les festes siguen agradables per a tots”.