setmana de arquitectura ronda alzira calvari la veu d'algemesíLa Setmana de l’Arquitectura aborda projectes de construcció de baix cost
Algemesí presenta la primera Setmana de l’Arquitectura que se centra en l’arquitectura de baix cost. Les activitats es duran a terme del 6 al 8 d’octubre. El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, ha destacat que la setmana pretén ser un fòrum de reflexió i debat sobre el present i futur de l’arquitectura però aplicat a aspectes concrets que milloren la qualitat de vida dels algemesinenses.
“Un dels actes serà llançar un concurs d’idees per a definir el que serà la urbanització de la ronda d’Alzira i la ronda del Calvari. És un espai molt llarg i volem que es duga a terme per trams. En l’ajuntament tenim idees però volem escoltar altres de gent experta que ens ajude a millorar un espai important que hem de renovar”, assegura el regidor Pau Montalvà.
La Setmana de l’Arquitectura homenatjarà a l’arquitecte valencià, Rafael Guastavino, que va triomfar en Nova York amb un conferència el dijous a les 19.30 hores en el Museu de la Festa on quedarà situada una exposició de la seua obra.
El divendres 7 d’octubre es parlarà de la reducció del preu de l’habitatge. “Més habitatge per menys” és el títol de la conferència que oferiran a les 19.30 hores Anna i Eugeni Bach en el mercat municipal. Posteriorment, es presentaran diverses propostes d’arquitectura de baix cost a càrrec de professionals i empreses locals del sector de la construcció.
El dissabte 8 d’octubre es presentarà el concurs d’idees per a urbanitzar les rondes d’Alzira i el Calvari a les 13 hores en el Museu de la Festa.