camp de futbol algemesiLes ajudes serviran també per a renovar li gespa artificial del camp de futbol de poliesportiu Joan Girbés i la reforma del Centre Jaume I.
L’Ajuntament d’Algemesí ha rebut un total de 471.000 euros de la Generalitat i la Diputació amb què es duran a terme, de forma immediata, diverses inversions i programes d’ocupació que repercutiran en diferents millores en la ciutat, així com en programes de treball.
La inversió més elevada serà la destinada a programes de formació i treball que ja s’han posat en marxa. Els programes de respir per a les famílies amb persones dependents i la rehabilitació del vestuari de la Casa Insa comptaran amb un pressupost de 88.000 euros i donaran treball a nou persones fins mitjan del mes de juny. Una altra inversió de 38.000 euros servirà per a rehabilitar instal·lacions municipals i impulsar el programa d’orientació laboral, la qual cosa donarà treball a tres persones també fins mitjan de juny de l’any que ve.
Junt amb aquests quatre programes relacionats amb la formació i el treball, també es duran a terme en les pròximes setmanes diverses iniciatives relacionades amb l’àmbit de la formació i el treball.
Més visibles seran les inversions que es duran a terme en la rehabilitació de la gespa artificial del camp de futbol del poliesportiu municipal Joan Girbés, que es va posar fa més de deu anys i que ha sigut utilitzat de forma intensa pels diversos equips i lligues de futbol. A aquesta finalitat, s’hi dedicaran 98.000 euros. També es destinarà una part d’aquestes subvencions —100.00 euros— a rehabilitar part del Centre Cultural Jaume I, concretament l’espai dedicat a la formació d’adults, utilitzat per desenes de persones cada curs escolar. Pel seu volum, aquestes dos obres necessitaran una aportació municipal per a la seua execució.
La subvenció rebuda per a pal·liar els danys causats per les pluges s’invertiran en l’adequació i millora de camins rurals. Els membres del Consell Local Agrari estudiaran les obres a realitzar, si bé l’ampliació del camí de la Séquia Braçal de Foia en serà.
La rehabilitació de vivendes socials propietat de l’Ajuntament en el carrer dels Arquets i el Centre La Pau serà una altra de les inversions subvencionades.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat el treball dut a terme pels tècnics municipals perquè siguen possibles aquestes subvencions i “dur a terme inversions que poden ser xicotetes per les quantitats, però necessàries per a la ciutat, perquè és el nostre compromís millorar diversos aspectes que són reivindicacions de la població, i les subvencions de les diverses administracions ens ajuden a portar-les a cap sense tensar la nostra tresoreria. És una mostra més d’un equip de govern que treballa de forma intensa i perquè arriben els resultats”.