basneere-Ajuntament València burkina faso baasnerre algemesi solidari la veu d'algemesíLa comitiva burkinesa ha visitat els llocs més emblemàtics de la ciutat.
La delegació es troba a Algemesí convidada pel consistori de la localitat per a conèixer la festa major, declarada Patrimoni Immaterial per la UNESCO, i els punts significatius del nostre entorn. La visita es produeix després de la inauguració, el juliol passat, de l’aulari educatiu construït a Basneere per l’ONG Algemesí Solidari amb el suport de diverses entitats i institucions.
La visita està encapçalada pel cap de la Basneere, Naaba Boulga, el tinent alcalde de la ciutat de Kaya i la portaveu de l’ONG A3B que també treballa a Burkina Faso.
La delegació va arribar diumenge a Algemesí i ha acudit al cap i casal en la seua primera visita institucional.
En arribar al consistori han sigut rebuts pel regidor d’hisenda, Ramón Vilar, qui els ha donat la benvinguda a València i els ha explicat la història de la ciutat i el funcionament de l’administració local amb els seus òrgans de govern. En un detallat recorregut han pogut visitar el Museu de la Ciutat, el Palau de Cristall, i el Saló de Plens. Durant la visita han estat acompanyats en tot moment per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i pels representants d’Algemesí Solidari.
La delegació de Basneere ha mostrat un especial interès pel funcionament democràtic de l’Ajuntament d’una capital tan important com València, pels seus monuments, els seus carrers i la vida diària en el centre històric.
De fet, a primera hora han visitat la Catedral on els arxivers també els han mostrat el Museu Catedralici, l els han acompanyat a pujar a El Micalet. La delegació ha visitat l’església de Sant Nicolau, La Llotja, el Mercat Central, Les Torres de Serrans, Les Corts i el Palau de la Generalitat. La comitiva ha dinat en la fundació dels obrers de Sant Vicent Ferrer, dedicada a la reinserció de persones discapacitades.
Els representants de Basneere estaran a Algemesí fins el dia 10 de setembre després de presenciar les processons de la Mare de Déu de la Salut. Demà visitaran l’Oceanogràfic i la Devesa. De vesprada, l’ajuntament d’Algemesí els oferirà una recepció oficial.
Recordem que Algemesí Solidari està edificant a Basneere un centre educatiu de secundària amb capacitat per a 180 alumnes. Des què va començar a treballar en el poblat, que pertany a la ciutat de Kaya, ha remodelat el centre de salut i ha construït un pou d’aigua.