-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíEl volum s’ha editat en valencià, castellà i anglès.

“Algemesí. Ànima de poble, cor de ciutat” és el nou llibre editat per l’Ajuntament que està cridat a ser el treball de referència per a consultar d’una forma ràpida la història, cultura, tradicions, economia, festes i tot el que fa referència a la ciutat. El seu autor, l’escriptor Enric Lluch, va assegurar durant la presentació del llibre, que es tracta d’“una visió i una mostra de tot el que pot ser representatiu de la ciutat”.

El llibre té 115 pàgines i està il·lustrat amb 150 fotografies proporcionades pels membres de l’associació Fotoaficionats Algemesí. El treball s’estructura en nou capítols que arrepleguen dades bàsiques de la població, arquitectura, carrers més representatius, ceràmiques processionals, nuclis poblacionals, espais naturals i hàbitat rural.

També s’expliquen la les relaciones d’Algemesí amb la Via Augusta, el camí de Sant Jaume, mentre que hi ha un capítol sencer dedicat a les Festes de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. L’apartat de festes es completa amb altres festes pròpies de la ciutat.

Enric Lluch menciona amb unes breus pinzellades les persones del passat, present i futur que han deixat la seua petjada personal i les agrupacions que desenvolupen el seu treball en la ciutat. Els últims capítols estan dedicats als aspectes econòmics que configuren la realitat actual d’Algemesí, des de la base agrícola al potencial turístic, la indústria i el sector serveis. L’última part fer referència a la gastronomia local.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que el llibre s’ha editat en valencià, castellà i anglés per la celebració de l’assemblea de ciutats patrimoni cultural immaterial de la humanitat que tindrà lloc a Algemesí el pròxim mes de setembre.