L’Ajuntament d’Algemesí ha intensificat enguany la lluita contra les panderoles, així com contra mosquits i rosegadores. És per això que s’han aplicat els mateixos tractaments preventius d’altres temporades, que es considera que han donat bons resultats, i al mateix temps s’hi han afegit d’altres en entrar en la primavera amb l’arribada de la calor.
La lluita contra les panderoles es va iniciar a finals de febrer amb l’aplicació d’un tractament especial amb un gel en les zones on es van registrar majors incidències l’any passat. Es tracta d’un tractament preventiu que ataca directament els insectes des de l’inici i destaca perquè el seu efecte perdura durant molt de temps en ambients com el clavegueram i, a més, té un gran poder d’adherència a les superfícies on s’aplica.
Junt amb aquest tractament preventiu i que ataca la proliferació per l’alta taxa de reproducció de panderoles i insectes, s’ha aplicat un altre tractament durant el mes de maig. Es tracta d’una pintura insecticida que s’ha posat en els albellons perquè, si aguaiten a la superfície, s’intoxiquen i muiren en poc de temps.
“Estem compromesos en la lluita contra les panderoles i els insectes molestos en les zones urbanes. Hem aplicat els últims tractaments del mercat en diverses zones de la ciutat, però, si hi ha algun problema, es pot comunicar a l’Ajuntament tant de forma presencial com a través de la Línea Verde. Així s’actua sobre el focus detectat”, assegura l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano.
També és important prendre mesures d’higiene en la casa. Mantindre la neteja, no deixar restes de menjar, revisar dels desaigües i no deixar espais on es puguen amagar són punts necessaris per a previndre la seua aparició.