pressupostos participatius marc vendrell la veu d'algemesíDel 18 de setembre al 9 d’octubre es podran presentar idees i propostes.
L’Ajuntament d’Algemesí ha convidat a tots els veïns de la ciutat a involucrar-se en el procés dels pressupostos participatius que es durà a terme al llarg dels mesos de setembre i octubre. El calendari comença del 18 de setembre quan es podran enviar les propostes a la pàgina web www.algemesiparticipa.es o presentar-les personalment pel registre d’entrada del consistori fins el 9 d’octubre.
Els tècnics municipals estudiaran totes les propostes que passaran pels consells municipals de participació que triaran huit propostes. Tota la població major de 16 anys podrà votar aquestes propostes per a triar les que s’inclouran en els pressupostos municipals de 2018.
Per al regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell, es tracta de continuar l’aposta perquè la gent participe en la política municipal. “L’any passat van participar en el procés 2.000 persones, volem que enguany siguen el doble de persones les que participen en decisions municipals i polítiques com aquestes. Fins ara la demanda de la població han sigut solidàries perquè l’any passat va guanyar l’eliminació de barreres arquitectòniques”.
Per la seua banda, l’alcaldessa, Marta Trenzano, ha assenyalat que l’elevada implicació de la ciutadania l’any passat i ha animat a continuar amb els pressupostos participatius. “És un exercici de responsabilitat i invite a la participació a totes les forces polítiques, associacions locals i als veïns per a escollir les millors opcions”, ha manifestat Trenzano.
L’alcaldessa ha insistit en que des de l’ajuntament es treballa per impulsar els projectes de participació. “En el cas de fer una biblioteca en el barri del Raval, primer necessitàvem que la Generalitat cedira un terreny, després urbanitzar la zona i finalment fer la biblioteca. En el cas d’ordenar la zona dels tres col·legis, Ribalta, Cervantes i Tortajada, primer s’ha d’ordenar el tràfic amb la construcció de la rotonda del camí de la Creueta. L’ajuntament ha comprat els terrenys i ara la Generalitat ha licitat les obres”.