Durant el mes de setembre Algemesí celebra les dues festes que més públic acullen i per tal d’evitar qualsevol incident, tant durant la celebració de les festes de la Mare de Déu de la Salut com en la Setmana Taurina, s’ha celebrat una junta de seguretat en el consistori de la ciutat, en el qual han participat els principals responsables polítics i policials de les administracions implicades.

junta seguretat algemesi mare de deu setmana de bousLVA.-  En aquesta reunió, els assistents han aprofitat l’ocasió per a avaluar els resultats dels operatius disposats l’any anterior i així seguir millorant la seguretat en els actes massius que viu la ciutat d’Algemesí. Aquests dispositius s’enfoquen principalment durant les tres processons de la Mare de Déu els dies 7 i 8, com als diferents escenaris on transcorre la Setmana de Bous.

José María Ángel, director general de l’Agencia de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha estat present durant la reunió i ha explicat que «venim treballant tots els cossos i forces de seguretat de l’estat i amb la Generalitat en l’àrea d’emergències, coneixent els recorreguts de les processons, els llocs de màxima concentració personal, la resposta sanitària, com ha d’estar la coordinació també amb la policia local i la resta de cossos».

Per altra banda, també ha mostrat una especial preocupació respecte a la seguretat en menors i dones: «La Setmana de Bous ve unida a la festa i té els seus propis factors de risc de la nostra població, hem de tindre una preocupació sobre els nostres menors, evitar que consumisquen alcohol, i també amb les dones, posant punts de trobada, punts violeta i punts d’informació. En cas que una dona se senta amenaçada, puguen estar assistides des d’un primer moment per part de l’Ajuntament i els cossos de seguretat per tal de donar una resposta com cal».

Erich Vanacloig, Comissari en Cap de la Policia Local d’Algemesí, ha explicat que amb aquesta reunió «el que pretenem, com sempre, és millorar la convivència ciutadana i que no es tinguem cap incident».

Finalment, l’alcaldessa Marta Trenzano ha valorat la tasca que es desenvolupa en matèria de seguretat durant els últims anys, la qual cosa ha suposat evitar possibles incidents: «Tant en les festes de la Mare de Déu de l’any passat com en la Setmana de Bous, els dispositius que va desplegar la Policia Local, en col·laboració amb la Policia Nacional, van tindre molt bon resultat, ja que no haguérem de lamentar cap incident greu. El que hem aprovat hui és seguir el mateix patró que anem seguint durant els últims anys».