Durant el mes de setembre Algemesí celebra les dues festes que més públic acullen,  les festes de la Mare de Déu de la Salut i la Setmana Taurina. Per tal d’evitar qualsevol incident, el dilluns passat es va convocar una junta de seguretat en el consistori de la ciutat, en el qual han participat els principals responsables polítics i policials de les administracions implicades.

LVA.-  En aquesta reunió, s’ha aprofitat l’ocasió per a avaluar els resultats dels operatius disposats els anys anteriors i així millorar la seguretat en els actes massius que viu la ciutat d’Algemesí. Aquests dispositius s’enfoquen principalment durant les tres processons de la Mare de Déu els dies 7 i 8 així com als diferents escenaris on transcorre la Setmana de Bous.

Entre els assistents es trobaven membres de la Policia Local i del govern municipal així com el subdelegat de Govern en la Comunitat Valenciana, Luis Felipe Martínez Martínez; la cap d’Unitat de Coordinació Violència de Gènere, Carla Mercé Torrella i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano.

Teo Montalvà, regidor de Seguretat Ciutadana present en la junta, ha destacat que l’objectiu d’aquesta reunió és “coordinar tots els efectius dels diferents cossos de seguretat per garantir la seguretat de moviments de tota la població i visitants en les processons del 7 i 8 de setembre i durant els esdeveniments programats en la setmana de bous.”

Entre els cossos i forces de la seguretat que es trobaran garantint la seguretat de la ciutadania en aquestes dos setmanes tan multitudinàries estarà la Policia Local i els equips de reforç de la Policia Nacional enviats per Delegació de Govern, que comptaran amb el suport incondicional de Protecció Civil. Tots aquests han treballat durant la junta en una resposta sanitària coordinada en l’àrea d’emergències de la Generalitat.