El treball “Música tradicional valenciana i teixit urbà: el cas de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí” d’Eva Tortajada Rosa, va ser el guanyador de la primera edició d’aquest premi el passat més de novembre. Després de la seua publicació estarà l’abast de tothom en la seua versió on-line al web de l’Ajuntament d’Algemesí.
L’objecte d’estudi d’aquest treball són les interaccions que es donen entre la música tradicional valenciana i els espais urbans, així com els espais sonors que aquestes generen. Es tracta d’un treball de caràcter principalment etnomusicològic i urbanístic, però també sociològic. Per tal d’aplicar els conceptes treballats s’ha analitzat el cas de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, però cal remarcar que el marc teòric realitzat és totalment extrapolable a altres casos.
Eva Tortajada Rosa (Algemesí, 1984) és titulada en Musicologia pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i en Arquitectura per la Universitat Politècnica de València. Ha cursat estudis de màster de Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria en la Universitat de València i el Grau Professional de Clarinet al Conservatori Professional de Música “José Manuel Izquierdo” de Catarroja. És membre de la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Algemesí i treballa com a professora de Llenguatge Musical a l’Escola de Música “José Moreno Gans” de la mateixa associació.

Font: algemesi.net