Club de Pilota Valenciana d’Algemesí: “Si no volen el trinquet en eixe lloc que oferisquen un alternatiu, però que no deixen perdre 148.000 euros destinats a la pilota valenciana”.

Plàcid Navarro.-  Des del Club i l’Escola de Pilota Valenciana d’Algemesí no entenem com l’Ajuntament d’Algemesí ha renunciat a fer realitat un somni de totes les persones que estimem l’esport autòcton valencià. Com a club esportiu ens menejàrem molt per aconseguir que la Generalitat fora qui adquirira el trinquet, quan allò lògic és que hagués estat el propi ajuntament qui s’ocupara del tema. Ens alegrem molt que els clubs de bàsquet, futbet o handbol tinguen un nou pavelló auxiliar, perquè feia falta, però no entenem com aquest ajuntament, que políticament se li suposa una sensibilitat valencianista, passa de la pilota valenciana renunciat a una inversió de 148.000 euros que costeja un altra administració.

Quan el nostre projecte fou escollit, perquè férem una important campanya de difusió. ni tan sols ens felicitaren o anunciaren a les xarxes, a la tele o al butlletí municipal, però això és el de menys, el més preocupant és que l’Ajuntament d’Algemesí s’ha desentès totalment del procés. Eixa inactivitat de l’Ajuntament ha passat factura, i per això la Direcció General de Cultura i Patrimoni el passat dia 20 de febrer informava a la família propietària del trinquet que “Des de la Regidoria d’Esports d’aquest Ajuntament en data de 8 de febrer del corrent s’ha emés informe relatiu a les circumstàncies urbanístiques que afecten a l’immoble, en el que es conclou que no es preveu intervindre per convertir-lo en una instal·lació esportiva.” Això ha comportat que la pròpia Direcció haja declarat el projecte “no executable”, i per tant, tots els nostres esforços i il·lusions s’han esvaït.

Si en última instància la qüestió és que prefereixen un altra ubicació, no anem a oposar-nos a ella, però el que el Club necessita és un trinquet. Si no volen aquest projecte, que oferisquen ells una solució alternativa, però que menegen fitxa. Ara bé, el ben cert és que l’ajuntament no s’ha posat mai en contacte amb nosaltres per aquest tema o per parlar del trinquet. Un ajuntament no pot girar així l’esquena al resultat d’un procés participatiu.

Tenim una escola amb 27 xiquets i xiquetes, més 40 jugadors i jugadores majors que no poden jugar en un trinquet homologat i que han de desplaçar-se a pobles dels voltant per a fer-ho. Ni la pilota valenciana és un esport de segona, ni els que la practiquem som ciutadans de segona. És per això que des del Club i l’Escola de Pilota Valenciana d’Algemesí demanem a l’Ajuntament una solució al problema. Algemesí necessita un trinquet homologat i necessita no perdre l’oportunitat que la Conselleria ens ofereix. Demanem que els partits de l’actual equip de govern diguen si estan a favor de que Algemesí tinga, com els pobles del nostre voltant, un trinquet homologat, i que trace un full de ruta. Entenem que, a més de reunir-se amb nosaltres i oferir-nos altres alternatives per ubicar un nou trinquet, deurien també reunir-se amb Conselleria per a recuperar eixa inversió que anava destinada a la pràctica de la pilota valenciana en Algemesí. Que eixe projecte no siga ara executable no vol dir que no puga redefinir-se i executar-se. Nosaltres contactarem en Conselleria per a tornar a encaminar la situació, però de res servirà si, com ha passat fins ara, l’Ajuntament no mostra voluntat i s’implica.

No es pot perdre una oportunitat única. Si l’equip de govern deixa passar eixa inversió de 148.000 euros destinada a la pràctica de la pilota valenciana, està condemnant-la a la llarga a desaparèixer en Algemesí. Demanem la implicació i la unanimitat de totes les forces polítiques per a fer realitat una instal·lació esportiva que permeta la supervivència del nostre esport autòcton. Si som i ens sentim valencians i valencianes ho hem de demostrar apostant, amb fets, pel nostre esport.

Plàcid Navarro, president del Club de Pilota Valenciana d’Algemesí