treballs camins rurals algemesi fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíEl 8 de juny s’inicia la primera obra gràcies al conveni SEPE Agrícola d’ocupació municipal i donarà treball a 150 desocupats del sector agrari de la localitat. La subvenció és de 202.893 euros i l’Ajuntament aportarà 69.877,64 euros més per a complementar els contractes i els treballs a realitzar.

L’Ajuntament d’Algemesí ha llançat una nova edició del conveni de SEPE Agrícola, (Servei d’Ocupació Públic Estatal) que oferirà nous llocs de treball en els mesos en que l’atur agrícola és més elevat. Per això, el consistori ha presentat tres obres relacionades amb el desenvolupament del medi rural al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) a fi d’oferir un nou pla d’ocupació durant els mesos d’estiu.

La subvenció del Ministeri de Treball i Seguretat Social, a través del SEPE, i en el marc dels plans especials d’ocupació en zones rurals deprimides, es destinen a pagar el cost salarial, inclosa la cotització empresarial a la Seguretat Social. A més, l’Ajuntament d’Algemesí, per la seua banda, aportarà 69.877,64  euros de més, destinats fonamentalment als materials utilitzats per a la millora i part dels costos laborals.

Les obres que van a portar-se a terme són les ampliacions dels camins rurals Camí Canal, Camí Cotes i Cami Coto Nou-Cubella. Per a portar-les a terme es contractaran un total de 144 peons i 6 oficials durant els mesos de juny, juliol i agost.

Paral·lelament s’ha aprovat un programa de reforç per a la preparació dels diferents projectes a realitzar, i seguiment i coordinació dels grups de treball, amb la contractació de 2 desocupats, que complementaran el personal contractat per a cada obra.

“Dediquem una especial atenció per a que este pla d’ocupació puga complir amb els requisits de desenvolupament del medi rural i millora d’infraestructures, així com el fet que la seua execució no coincidirà amb les campanyes agrícoles de la zona, de manera que proporcionarà treball a treballadors eventuals agraris en l’època de menor activitat. Es tracta d’una bona oportunitat per a que 150 persones en atur tinguen la possibilitat de tindre un treball i un sou durant l’estiu”.