Toni Bellón que ha guanyat el XVIII Premi Bernat Capó de Difusió de la cultura valencianaEl treball se centra en un estudi dels Bastonets.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i el regidor de Cultura, Pere Blanco, han rebut en la sala de plens a Toni Bellón, que recentment ha guanyat el premi Bernat capó de cultura popular amb un treball de la dansa dels Bastonets.
Al Teatre Auditori del Centre Social de Dénia Toni Bellón, un algemesinenc graduat en Geografia i Ordenació del Territori, arreplegava el XVIII Premi Bernat Capó de cultura popular amb un treball que porta per títol Els Bastonets d’Algemesí. Memòria, canvis i identitat.
L’obra descriu el ball de bastons d’Algemesí des de 1839, any en què apareix documentat per primera vegada, fins al present, a través dels canvis constants que ha anat patint amb el pas del temps, segons el context social de cada època.
L’estudi no ha consistit solament en la realització d’una descripció etnogràfica dels Bastonets d’Algemesí, sinó que al llarg del treball es fan comparacions amb altres balls de bastons valencians, i en menor mesura, d’altres indrets del territori espanyol. És, alhora, un homenatge a totes les persones que ballaren, a les que ho fan actualment, i a les que ho faran en el futur, en el ball dels Bastonets d’Algemesí.