simulacre inundacions-pla local inundacions algemesiL’Ajuntament d’Algemesí, a través de l’empresa Media XXI Gabinet de Solucions Ambientals, ha portat a terme un simulacre d’una situació de pluges intenses a la nostra ciutat. Es tractava d’un exercici en què han participat membres de l’equip de govern, el gabinet de comunicació del consistori i tècnics municipals junt amb la policia local, la brigada d’obres i l’equip de protecció civil.

La intenció era preparar-se i anar superant la situació simulada per a després avaluar les diferents actuacions. El simulacre es troba dins el Pla Local d’Actuació davant Emergències.

Com que els episodis d’intenses pluges, sobretot en la tardor, són els que més sofrim en esta zona és va determinar que el simulacre recreava això, un dia de pluges intenses amb risc d’inundacions que tenia lloc a finals de setembre, just quan Algemesí celebrava la setmana de bous.

Així durant el matí, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, rebia al seu mòbil una telefonada d’alerta davant una situació d’emergència davant un episodi de fortes pluges. A partir d’eixe moment la maquinària es posava en marxa per assajar cadascú la seua tasca davant una situació com esta.

«Es tracta d’estar preparats per si passa alguna situació d’alerta com fortes pluges i inundacions», ha assenyalat l’alcaldessa. Entre els diferents objectius del simulacre, Trenzano ha destacat la importància de saber cadascú quin és el paper que ha de desenvolupar en este tipus de situacions, «sobretot a l’hora de llançar avisos a la ciutadania per evitar l’alarmisme».

La jornada va acabar en el lloc de comandament situat davant la comissaria de la Policia Local on va tindre lloc una reunió d’avaluació, a partir de la qual es trauran conclusions per incluir-les en el Pla Municipal d’Actuacions davant Emergències per evitar errades i consolidar encerts.