És una instal·lació sense suficient protecció contra incendis, amb butaques inflamables, instal·lació elèctrica deficient. Posar-hi 200 persones és irresponsable.
M+S ALGEMESÍ prendrà les mesures oportunes per tal que no es torne a produir la greu irresponsabilitat que implica realitzar actes oberts al públic en una instal·lació com Jaume I que no compta amb les més mínimes mesures de seguretat per albergar actes amb públic. Durant el curs s’havia utilitzat com a lloc d’assaig per a alguns grups. Tot i no tenir les millors condicions eren assaigs a «porta tancada».
Però a partir de maig la imprevisió de l’actual equip de govern ha comportat realitzar actes oberts al públic, alguns d’ells amb la sala de gom a gom, la qual cosa no deixa de ser una temeritat del la qual algú deurà assumir responsabilitats del tipus que siguen. Som perfectament conscients que el Teatre Jaume I és un espai que fa falta i que necessita Algemesí. Cal reconvertir-lo en una auditori, més que en un teatre, i per això en 2016 M+S ALGEMESÍ apostà per consignar 190.000€ per a encetar la reforma d’aquest espai. Però l’equip de govern, com ha fet amb altres temes, ha passat de fer la feina i executar la partida. Han gastat 0 euros dels 190.000.
I com fa falta, i l’han fet servir prou vegades des de finals de maig. En ell han realitzat les jornades de Teatre Escolar, posant en una sala amb deficients mesures de seguretat a 200 xiquets i xiquetes per actuació. No contents amb posar en perill la integritat dels xiquets i xiquetes han permés que es feren actuacions del Conservatori, de la Colla de Dolçaines d’Algemesí o un recital de poesia del grup Confíteor.
Estem parlant d’un local sense llicència d’activitats, d’un local amb insuficients vies d’evacuació i amb barreres arquitectòniques que la dificultarien, amb butaques trencades que es veu l’escuma, amb material inflamable, amb una instal·lació elèctrica obsoleta. M+S ALGEMESÍ va a demanar que s’obriga un expedient administratiu per veure qui ha autoritzat aquestes actuacions en aquest local i per tal de determinar quines són les responsabilitats que s’han d’assumir per aquesta decisió i veure qui les ha d’assumir.
Nosaltres impulsàrem la solució a aquest problema, una partida de 190.000€ per encetar la remodelació. Però la imprevisió,  l’orgull i la manca d’iniciativa d’aquest equip de govern féu que ni tan sols intentaren resoldre el problema. Per contra, enguany han fet servir més el Jaume I que en altres anys. Des de M+S ALGEMESÍ exigim que, mentre que no es reforme, no es torne a utilitzar aquesta sala per a cap acte obert al públic. Si es torna a posar en perill la integritat dels ciutadans actuarem davant la instància que siga. Molts d’eixos espectacles poden realitzar-se perfectament al Teatre Municipal. Resulta vergonyós que per estalviar-se l’ajuntament 100€ que és la despesa dels conserges del Teatre Municipal preferisca posar en risc la seguretat dels espectadors realitzant actes en un espai que no reuneix les condicions adequades. No oblidem que la sala no té llicència perquè tot i existir un projecte tècnic efectuat per un enginyer, en aquest es posen unes condicions per tenir-la que no pot complir.
Enguany M+S ALGEMESÍ defensarà de nou utilitzar el romanent per a destinar una quantitat important a la reforma del Teatre Jaume I. Difícilment aprovarem cap distribució del romanent que no contemple algun tipus d’actuació en aquest edifici. Ja està bé d’amagar el cap baix l’ala i fer com si el problema no existira. No es pot jugar amb la integritat dels nostres conciutadans.
Font: Més Algemesí