A Algemesí baixa el número contagiats, que és ara de 23 persones, però puja el de defuncions.

LVA.-  En data 23 de febrer, a Algemesí hi ha 8 positius nous, 32 casos actius menys que el passat divendres. En total son 23 casos actius per PCR a dia de hui. La incidència acumulada baixa 117’09 punts i se situa en 84’18. Han mort tres persones més, i el total de defuncions per COVID és ara de 49 persones.

A La Ribera hi ha 187 contagis nous. El departament de salut de la comarca presenta 388 positius confirmats per PCR, 142 menys que el divendres passat. La incidència acumulada baixa 54’67 punts i se situa en 149’38 amb 11 noves defuncions per coronavirus, sent 306 el total de morts a la comarca.

La Comunitat Valenciana ha registrat 829 nous casos, hi ha 13.941positius actius (387.533 persones des de l’inici de la pandèmia), 1.472 hospitalitzats, 344 d’ells en la UCI. D’altra banda, s’han registrat 53 noves defuncions a causa de la COVID des de l’última actualització, per la qual cosa el total és de 6.490 persones mortes.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha demanat no baixar la guàrdia i que la responsabilitat individual i social dels algemesinencs enfront del coronavirus es mantinga com en les últimes setmanes. La primera edil ha volgut traslladar un missatge de prudència i responsabilitat contra el virus que ha causat centenars de contagis durant el mes de gener.

El passat 22 de gener Algemesí registrava una incidència acumulada de 2.275,80 punts amb 622 casos actius. La tendència a l’alça durant el mes de gener s’ha trencat al llarg del mes de febrer fins a situar-se en una incidència de 84 punts i 23 casos actius.

Per a Marta Trenzano, “les mesures de restricció de la mobilitat i la consciència personal han possibilitat aquest descens, però ara no val la relaxació i hem de ser exigents en la responsabilitat individual per a eixir només quan siga necessari i complir les normes sanitàries i evitar els contactes socials per a evitar nous repunts”.

L’alcaldessa d’Algemesí considera imprescindible seguir en aquesta línia “de constància i disciplina per a evitar una nova onada de contagis perquè estem parlant de vides humanes i han mort 31 persones aquest 2021. Vull mostrar les meues condolences a totes les persones que han perdut a un familiar i llançar un missatge d’ànim a aquelles persones que han passat la malaltia o encara estan lluitant contra ella”.