I Premi de Ciències socials «Ciutat d’Algemesí» eva tortajada rosa Festa de la Mare de Déu de la Salut regidora de Joventut Palma Egido

Eva Tortajada Rosa, guanyadora del I Premi de Ciències socials «Ciutat d’Algemesí»


El jurat, per unanimitat, atorga el primer premi al treball «Música tradicional valenciana i teixit urbà: el cas de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí» d’Eva Tortajada. L’objecte d’estudi d’aquest treball són les interaccions que es donen entre la música tradicional valenciana i els espais urbans, així com els espais sonors que aquestes generen.
La Regidoria de Joventut ha creat aquest premi amb l’objectiu d’impulsar la investigació entorn de les transformacions i els reptes socials, ambientals, tecnològics i de salut a què s’enfronta la societat contemporània de la zona de la comarca de la Ribera.
El jurat ha valorat aquest treball antropològic com una proposta valenta que analitza la festa des d’una òptica nova que, alhora, obri camins amb possibilitats de continuïtat. En destaca també la creativitat i singularitat amb la combinació de música i arquitectura tot emmarcant-ho en el context de la festa de la Mare de Déu de la Salut.
La regidora de Joventut Palma Egido ha manifestat la voluntat de publicar el text perquè «ajudarà a la difusió del certamen i també a prestigiar-lo a més que en aquesta ocasió el tema és de gran interés local».
El premi es lliurarà el dimecres 30 de novembre a les 19.30 hores en la sala de plens de l’ajuntament. L’autora és llicenciada en Arquitectura per la Universitat Politècnica de València i ha cursat estudis de Grau Superior en l’especialitat de Musicologia al conservatori Superior «Joaquín Rodrigo» de València.