Les antigues instal·lacions de COPAL seran derrocades. L’ajuntament va advertir a la propietària del mal estat de les velles infraestructures i del risc de caiguda que patien alguns dels seus murs. A més, els dies de molt de vent part de la coberta acabava volant i apareixent a molts metres d’allí.

copal algemesi carlos bueno moisés castell agencia prensa2

Vista interior de l’antiga COPAL. MOISÉS CASTELL/Prensa2

carlos bueno agencia prensa2

Carlos Bueno

D’altra banda, l’abandó que patia l’edifici causava que la brutícia s’acumulara. Això sense tindre en compte l’efecte cridada que els seus amagatalls provocaven a ionquis, malfactors i animals abandonats.

Estos problemes d’insalubritat i, sobretot, els seriosos perills que les deficiències de manteniment ocasionaven, van portar als tècnics municipals a emetre una notificació d’enderrocament, que en breu començarà a dur-se a terme.

Els terrenys ocupen una superfície de 37.154’09 metres quadrats que se situen entre els carrers València, Avinguda de la Generalitat i Ronda del Calvari, i van ser adquirits el 30 de maig de 2006 per Iniciativa Immobiliària Ferrobús S.A. que va pagar 21 milions d’euros amb la intenció de dur a terme diferents construccions.

Els rumors apuntaven a la creació d’una zona comercial i d’oci, però finalment l’arribada de la crisi va descabalar les pretensions inicials i, fins i tot, la impossibilitat de l’empresa de fer front als pagaments del 

copal algemesi carlos bueno moisés castell agencia prensa2

Plànol de les intal·lacions que seran derrocades. LVA

banc, que va acabar executant la hipoteca i les instal·lacions van ser comprades per Promotora Immobiliària Agrocamp S.L. que només va haver de pagar un milió d’euros per a fer-se amb la propietat.

De moment sembla que Agrocamp no té intenció de construir. Els estudis de viabilitat econòmica de possibles projectes han resultat negatius i tot apunta al fet que simplement es limitarà a derrocar l’edifici i deixar el solar diàfan.