Algemesí ha estrenat enguany un esdeveniment gastronòmic únic, el I Concurs de Gastronomia Local per a la creació de l’Arròs d’Algemesí, amb l’objecte de promocionar i posar en valor la gastronomia local i de proximitat km0. El concurs va tancar la programació de la III edició de GastroRibera el diumenge 28 de novembre a la Plaça Major, data que rendia homenatge al 10é Aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu com a Patrimoni de la Humanitat.

LVA.-  Van participar 25 concursants d’Algemesí, València i Alacant, amb la intervenció fora de concurs de l’Associació de Jubilats, Grup de balls de la Mare de Déu de la Salut, Junta Local Fallera i Grup de Cuina de l’Escola Sant Josep de Calassanç.

La recepta de l’arròs sec d’Algemesí creada per al concurs s’ha elaborat utilitzant com a base l’arròs, l’anguila i la carabassa. El primer premi, dotat amb 1.500 euros, va ser per al restaurant Sequial 2.0. En segon lloc, amb 800 euros de dotació, va quedar l’Escola d’Hostaleria de l’Escola Pia. I el tercer premi va ser per a restaurant Picanterra, que va obtindre 400 euros.

Edgar Bresó, regidor de Turisme, ha declarat que des de que va començar com a regidor, va tindre la idea de situar a Algemesí en l’àmbit gastronòmic, “és per això que naix aquesta oportunitat de tindre un plat que ens identifique com a poble i que els nostres hostalers puguen treballar i servir en els seus restaurants”.