xavi-ferragut_zunduri-histories-de-baasneere  Centre Cultural Caixa Ontinyent agencia prensa2 fotoperiodismo periodismo comunicación fotografia valencia moises castell carlos bueno la veu d'algemesiL’exposició s’inaugura el divendres 2 de febrer a les 19’30 h al Centre Cultural Caixa Ontinyent.
Es tracta d’una col·lecció de 24 pintures de retrats de persones de totes les edats del poblat de Baasneere, a Burkina Faso, i sis històries curtes escrites. L’autor coneix be aquesta població i la vida dels seus habitants ja que col·labora des de fa anys en diferents projectes de cooperació com a integrant de l’ONG Algemesí Solidari, al poblat de Baasneere.
L’exposició que ara arriba a Ontinyent vol mostrar mitjançant aquests rostres, aquestes mirades i expressions, la vida de persones concretes, les experiències viscudes en un poblat del sahel africà, al nord de Burkina Faso, «El país dels homes íntegres».
Les pintures estan realitzades sobre taula amb acrílics i olis, algunes de gran format, i van acompanyades d’uns textos breus en els quals l’artista conta, com als retrats, històries viscudes i compartides al poblat.
Aquesta és la segona mostra que Xavi Ferragut realitza en torn a Burkina Faso. La primera es va presentar sota el títol «Històries de Baobabs» on l’autor va donar a conèixer les cares d’un arbre tradicional i simbòlic on, a la seua , transcorre bona part de la vida social dels seus ciutadans.
Ferragut és llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i doctor en el programa de Conservació i Restauració de Bens Culturals de la Universitat Politècnica de València.
Disposa d’un ampli curriculum com a pintor i com a restaurador. Autor de diverses sèries, tant d’obra sacra com profana, ha desenvolupat la seua trajectòria en la firma «Art i Restauració» de la ha sigut gestor i director des de fa 27 anys.
L’obra romandrà exposada fins el dia 25 de febrer al Centre Cultural Caixa Ontinyent, al Carrer Gomis núm.3