còmic mare de déu Ramon Ferrer president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua Col•lecció Gràfica Sèrie Còmics Fina Girbés Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano la veu d'algemesiRamon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), acull la presentació d’un nou títol de la Col·lecció Gràfica Sèrie Còmics, 7 Vols conèixer la festa del meu poble? Una tira gràfica de l’escriptor algemesinenc Enric Lluch i de l’il·lustrador Jesús Huguet sobre la festa de la Mare de Déu de la Salut.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i la tècnica lingüística, Fina Girbés, han acudit a l’acte acompanyant als autors per tal de conversar al voltant dels detalls de la il·lustració. Amb el còmic es pretén donar a conèixer al públic infantil i juvenil, principalment, la història i els elements de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, el 28 de novembre de 2011.
La col·lecció soles havia il·lustrat abans dues festes valencianes, el Cant dels Angelets (Ontinyent) i el Misteri d’Elx, però ara la Mare de Déu de la Salut serà la protagonista en aquesta nova edició. L’AVL, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algemesí, publicarà el còmic coincidint amb la celebració del 5é aniversari de la declaració de la festa d’Algemesí com a patrimoni.
La tira còmica realitza una introducció històrica per a contextualitzar el naixement de la festa i s’endinsa en presentar els elements fonamentals. La festa celebrada cada 7 i 8 de setembre està present en les il·lustracions amb els misteris, els balls i els personatges bíblics. A més, amb les diferents vinyetes es pretén donar a conèixer d’una manera didàctica i visual una festa centenària. La música també s’hi mostra com a protagonista imprescindible: dolçaines i tabals, i la banda de música que tanca el seguici processional.
Hi haurà una presentació oficial en la què es repartiran exemplars als assistents, a més de la difusió que l’AVL fa habitualment dels còmics que publica.
Font: algemesi.net