Arcadi Oliveres en la conferència organitzada dins dels actes de Pobresa Zero. LVA

Arcadi Oliveres en la conferència organitzada dins dels actes de Pobresa Zero. LVA


Oliveres va oferir anit una conferència a Algemesí, dins els actes de Pobresa Zero, on va subratllar el treball que s’està fent a tots els centres d’ensenyament per a educar en la no-violència. Però va afegir que no deu ser una assignatura més si no un comportament que es manifeste cada dia fins que les persones ho incorporen en forma de valors individuals.
Arcadi Oliveres va assenyalar com a diverses violències, la pobresa, les guerres, l’emigració i les agressions contra el medi ambient. Va afirmar que són els mateixos estats els que promouen aquesta violència, controlant els mitjans de comunicació, venent armes o evitant l’entrada de persones que fugen dels conflictes. «No deixa de ser una angoixa que la persona que mor perquè no té les calories bàsiques pateix la mateixa violència que un tret de pistola».
Segons Arcadi Oliveres, la pobresa en el món «No depén de la producció d’aliments en el món en tant que una gran part d’ells es llancen només es produeixen, si no de la seua distribució» D’acord amb les seues paraules «No és possible que una persona gaste a Europa en un dia el mateix que 85 de països pobres»
La recepta de l’economista per a millorar la situació és , segons va dir, que es «participar en les associacions que defensen els drets o denuncien formes de violència» «Nosaltres com a persones ens podem unir a aquests grups i implicar a la gent per aconseguir que tot vaja un poc millor i vegen que de la seua acció poden sortir beneficis»
«Aquestes accions individuals han d’acompanyar-se d’accions col·lectives perquè els valors tenen molt a veure amb la família, les escoles i els mitjans de comunicació»
Com a cloenda d’aquest debat, va afirmar, «sempre surt l’educació. Si volem traure les guerres, el desarmament, el racisme o la desigualtat ho haurem de fer si hi ha una capacitat educativa al darrere».