Els comptes municipals seran de 19.173.870 euros, quasi un milió d’euros més que l’any passat per les subvencions de les administracions valencianes.
El nou pressupost contemplarà la construcció del nou pavelló cobert, el nou servei de recollida de fem i neteja viària i es millora l’esforç inversor en dinamització econòmica i polítiques socials.
Els regidors de l’equip de govern –PSPV-PSOE i Esquerra Unida- i de Més Algemesí han arribat a un acord per a aprovar els pressupostos municipals de 2108. Les negociacions continuades entre les tres formacions han servit per a traure endavant els comptes anuals, perquè en cas contrari, s’haurien de prorrogar els comptes de l’any passat.
El pressupost per a 2018 és de 19.173.870 euros, quasi un milió d’euros més respecte l’any passat gràcies a les importants subvencions de les Generalitat i la Diputació. La inversió més forta serà la construcció del nou pavelló cobert, amb un pressupost global estimat en 1.600.000 euros, així com el finançament necessaris per a que entre en vigor el nou contracte de recollida de fem i neteja viària.
També es considera important continuar l’aposta al Pla de Dinamització Econòmica, al temps que es manté la despesa social com són les ajudes assistencials, el programa de xarxa de llibres i el plans d’ocupació. Pel que fa a la piscina d’estiu enguany es destinaran 50.000 euros per a fer el projecte i la remodelació es farà en càrrec als pressupostos de l’any 2019.
Per a l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, “estem satisfets amb l’acord de pressuposts perquè es manté la línia de treball iniciada en aquesta legislatura i ens permetrà l’agilitat financera i comptable necessàries per a treballar amb una Hisenda municipal sanejada i que ha baixat considerablement el deute municipal”.
El primer tinent d’alcalde, Pere Blanco, en nom d’Esquerra Unida, ha destacat la importància que aquets acord als pressupostos d’enguany “tinga una continuïtat al llarg del que resta de legislatura, tal i com oferíem des de l’equip de govern a l’inici de les converses”.
Per la seua banda, des de Més Algemesí, el seu portaveu, Josep Bermúdez, ha destacat que el nou pressupost que es portarà al ple municipal és més social que l’anterior, donat que es destinen 45.000 euros a la reforma del Centre de Participació del Raval o en es fan els projectes RIU i Barri-Escola.
Per a Josep Bermúdez, si es descompten la pujada del nou contracte del fem i neteja queden pocs diners per a invertir. Des de Més Algemesí, “considerem important enguany finançar totalment el nou pavelló, invertir en el centre del Raval i continuar l’aposta per la dinamització econòmica. El govern ha escoltat les nostres propostes, nosaltres les seues, i finalment hem pactat els millors pressupostos possibles per a Algemesí. Hem aparcat altres diferències i hem posat el benestar d’Algemesí per damunt dels interessos de partit”.