El Tribunal de les Aigües de València commemora el dècim aniversari de la seua proclamació com a Patrimoni de la Humanitat convidant a la resta de Patrimonis valencians.

patronat de la festa mare de deu de lasalut unesco patrimonio immaterial de la humanidad Patronat de la Festa.-  El pròxim 26 de setembre, el Tribunal de les Aigües de València commemora el dècim aniversari de la seua proclamació com a Patrimoni de la Humanitat. És per això que ha convidat a la resta de Patrimonis valencians a una jornada de celebracions que tindrà lloc a les 12 del matí a la plaça de la Verge de València, a la porta dels Apòstols on habitualment se celebra aquest singular judici, on les Bastonetes, al ritme de les dolçaines de l’escola de tabal i dolçaina d’Algemesí, representaran al nostre patrimoni, darrere dels representants del Misteri d’Elx.

L’acte serà conclòs pel cant de les albaes de les Falles de les València i comptarà amb la presència del President de la Generalitat, Ximo Puig, representats de diferents Conselleries, representants de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica, així com representants de la Diputació de València. A l’acte acudiran també representants del Patronat de la Festa, encapçalats pel seu president, José Ricardo Esteve Plaza, així com de l’Ajuntament d’Algemesí, de la mà de la regidora Palma Ejido.

El President del Patronat ha valorat positivament la participació de les Bastonetes, en concret del grup de joves que s’incorporaren al ball en 2017, dirigides per Marina Niclòs i de Rafa Adam, qui ha fet possible que la música de les dolçaines acompanye al ball.