acte muixerangues algemesi trobada la veu d'algemesíRepresentants 20 colles muixerangueres valencianes s’han reunit a Algemesí per a escoltar el funcionament de la Coordinadora de Castells de Catalunya davant la creació d’una futura Federació de Muixerangues.
L’acte, al què han assistit unes 150 persones, ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament d’Algemesí on el gerent de la Coordinadora, Guillem Soler, ha explicat els assumptes que gestiona aquest organisme que regula el fet casteller.
Soler ha explicat des de la necessitat que va provocar la creació de la Coordinadora fins el pressupost, els patrocinis, els valors, el sistema de representació, o els protocols de prevenció que han de seguir les colles .
Les principals inquietuds expressades pels representants de les diverses muixerangues valencianes han girat en torn, precisament, a la seguretat, als assumptes d’obligat compliment per part de les colles i la representativitat en els òrgans de govern.
Aquesta jornada s’ha programat davant la proliferació els últims anys de colles muixerangueres arreu de tot el territori valencià. L’èxit del moviment muixeranguer continua en expansió i ja s’han realitzat les primeres reunions per a constituir una Federació que servisca d’interlocutora amb l’administració i regule els aspectes que s’hi acorden.
A Catalunya existeixen un centenar de colles castelleres adscrites a la Coordinadora dividides en categories segons l’alçada de les seues construccions. A les comarques valencianes es comptabilitzen en aquests moments unes 25 colles muixerangueres.
La xarrada ha sigut programada al voltant la XVIII Trobada de Muixerangues d’Algemesí. Ha sigut organitzada per l’Ajuntament d’Algemesí, la Conselleria de Cultura i, les dos colles de la ciutat, la Muixeranga d’Algemesí i La Nova Muixeranga. Recordem que a les 19 hores d’aquesta vesprada arrancarà la XVIII edició de Muixerangues d’Algemesí amb la participació de La Jove de Tarragona, La Conlloga de Castelló i les dos colles d’Algemesí.