ies bernat guinovartEnguany L’IES Bernat Guinovart enviarà 74 alumnes a la formació en empreses, 13 dels qual ho fan en FP Dual i 7 faran les pràctiques en Europa.

Del 9 a l’11 d’abril l’IES BERNAT GUINOVART d’Algemesí celebrarà les seues desenes jornades dedicades a la formació professional. Aquestes jornades que inicialment nasqueren com unes poques conferències han acabat adquirint relleu per si mateix i ara són unes jornades de tres dies de duració i enfocament polivalent. Sorgeixen fruït del treball en equip i transversal dels Departaments d’Administratiu, Manteniment, Electricitat i Formació i Orientació Laboral, i estan adreçades principalment a l’alumnat que acaba la seua formació a l’institut tant en el Grau Mitjà com en Superior.

Com explica el seu director Juan Francisco del Amor, “l’objectiu de les jornades és facilitar-los eixe trànsit entre la formació reglada que se’ls facilita en l’institut i el món laboral al qual van accedir. Són experiències en primera persona que diferents directius, autònoms, especialistes o sindicalistes els van a donar”.

En primer lloc en aquesta edició s’ha buscat, com sempre, oferir-los una visió real i rigorosa del que s’està fent en el camp per al qual s’ha preparat, el món industrial i elèctric en un cas, i el món administratiu en altre. Així tindran xerrades de la seua família professional. En un cas relatives a la maquinària de emmagatzemament, tractament del plàstic, automatització industrial o sistemes ciberfísic, i en l’altre sobre  màrqueting, comptes bancaris o fixació d’objectius personals.

Però tal i com explica també el cap del Departament de Formació i orientació laboral, Pilar Doñate, “enguany també es fa molt d’èmfasi en fer-los veure la importància que tindran per al seu futur professional tant la defensa dels seus drets laboral, com estar preparats per a la recerca d’oportunitats”. És per això que també en aquestes jornades participaran tant representants sindicals d’UGT i Intersindical Valenciana,  com representants del Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA.

Són ja deu els anys que el centre porta desenvolupant aquestes, jornades que són valorades molt positivament tant per l’alumnat com pels ponents. De fet cada any són més les empreses que elles mateixes s’ofereixen per a participar en les jornades que ja tenen el seu renom en el món empresarial i autònom de la Ribera. No es pot oblidar que el centre, tot i no ser un Centre Integrat de FP és un dels centres que més alumnat envia tots a anys a les empreses. En aquesta ocasió el número d’alumnat de Robòtica, Mecatrònica i Administratiu que va a fer pràctiques en les empreses serà de 74, dels qual 13 ho està ja en la modalitat de FP Dual, molt valorada pel món empresarial. I d’eixos 74 alumnes fins i tot en tenim 7 que estan realitzant la seua estada en Europa.