Pedro Sánchez ha anunciat que el confinament s’allargarà 15 dies més del que estava previst, però les activitats no essencials es reprendran després de Setmana Santa.

LVA.-  El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat hui 4 d’abril, que demanarà esta pròxima setmana al Congrés dels Diputats la pròrroga de l’Estat d’Alarma fins al pròxim 26 d’abril, és a dir, quinze dies més del que estava previst.

L’Executiu ha pres esta decisió en la setmana en la que s’ha superat la barrera de les 10.000 morts i els 100.000 contagiats a Espanya, arribant dijous passat 2 d’abril, al màxim de morts fins hui en un sol dia: 950. Espanya ha sumat este dissabte 809 morts en les últimes 24 hores, la xifra més baixa de la setmana, i arriba així als 11.744 morts. Es tracta de la segona pròrroga de 15 dies que demanarà el president al Congrés dels Diputats, l’autorització dels quals es necessita perquè l’actual Estat d’Alarma, que caduca el 12 d’abril, s’amplie una altra quinzena més.

A més, Pedro Sánchez ha afirmat que l’alarma seguirà més enllà del 26 d’abril, encara que, això sí, el Govern alçarà la restricció de les activitats no essencials després de la Setmana Santa perquè es puga recuperar «un poc» la vida personal, econòmica i social.