esteve adam el color del temps algemesi la veu d'algemesi

Públic assistent a l’exposició d’Esteve Adam. LVA


L’Albufera i el cultiu de l’arròs protagonistes d’aquesta renovació moderna del paisatge com a gènere
La Sala d’Exposicions Municipal d’Algemesí, ubicada en el Casino Liberal, acull des de mitjans de gener la mostra “El Color del Temps” de l’internacionalment premiat pintor Esteve Adam i recentment guardonat amb el “Guardó d’Honor” de la ciutat.
La massiva resposta del públic i les contínues peticions de visites programades han determinat que l’exposició s’amplie fins al 3 d’abril, en la que es confirma com una de les més destacades mostres.
En aquesta nova fase de l’exposició s’inclouen noves peces que modifiquen subtilment la melodia visual de l’espai, en el que Esteve Adam es presenta com a figura clau de la pintura valenciana que insereix el paisatge en el discurs de la contemporaneïtat. Són els paratges de la Ribera, la Marjal i l’Albufera els protagonistes d’una renovació conceptual i visual que transcendeix a la noció de paisatge com a espai físic, pensat i viscut.
Les obres que componen aquesta exposició “El color del temps. Variacions”, que compta amb la col·laboració de Murviedro, són una selecció de xicotetes taules, apunts i dibuixos que, com assenyala el seu comissari Alejandro Villar, “tracten de reconciliar l’home amb el medi, amb la dimensió visual del paisatge, la llum i el color, a través de la seua pintura directa de la marjal en distints moments i hores de l’any.” Esteve Adam uneix els valors plàstics als processos de la naturalesa, amb una concreció numèrica que s’alia a la connotació musical, conciliant poesia i exploració científica a través del paisatge.
La mostra podrà visitar-se fins al 3 d’abril del 2016