Els bars i restaurants d’Algemesí associats a ARBAL penjaren el cartell de «SE TRASPASA». Es tracta d’un acte simbòlic davant la pròrroga de les mesures dictada per la Generalitat i que manté al menys fins a final de febrer tota l’hostaleria tancada.

arbal

ARBAL, Associació de Restaurants i Bars d’Algemesí

El motiu ja no és el tancament en si mateix i l’impossibilitat del sector d’exercir el seu dret a treballar, si no que molt especialment els hostalers volen cridar l’atenció sobre la falta d’ajudes, ja que s’han anunciat amb molta propaganda, però que a data de hui no han arribat.

El president de l’Associació, Josep Camarasa, ha incidit en la forta preocupació de totes les famílies afectades per les mesures que impedeixen obrir els seus negocis: “El que mostrem de forma simbòlica és el que passarà si les coses no canvien de forma immediata. La situació es crítica, i no vegem que hi haja cap mesura que realment ens ajude. Podem entendre la necessitat de no socialitzar, que la gent no s’ha d’ajuntar, que hem de prioritzar la salut… Podem entendre-ho quasi tot. Però no entenem que cada acció i cada mesura fa que semblem els únics responsables. Les persones ens contagiem a tots els llocs, no sols als bars i restaurants. Però sols els bars i restaurants estem tancats. No entenem que som els únics que no treballem absolutament res. No entenem que a les nostres llars els ingressos des de el dia 21 de gener son zero, les nostres despeses estructurals són les mateixes que abans, i ni tenim ajudes ni ens deixen treballar. Aquesta situació ha de canviar ja. El tan nomenat Pla Resistir va obrir el termini de sol·licituds el dia 15, és un tràmit que ha de gestionar l’Ajuntament i evidentment és costós de tramitar. Tenint en compte les experiències anteriors, i sent optimistes, pensem per tant que encara es demorarà al menys dos o tres setmanes més, i això sempre i quant no hi haja que solucionar coses. És probable que per a molts negocis ja siga massa tard.”

La campanya pretén conscienciar a la població i a l’estament polític de la delicada situació que està patint un sector que, no oblidem, suposa quasi un 8% del PIB, genera molta activitat econòmica i dóna treball a una gran quantitat de famílies del nostre poble.