L’IES Bernat Guinovart d’Algemesí  forma part de la Xarxa de Centres Educatius i Solidaris anomenada PROESO-HAPPY SIPHAL. La plataforma HappySiphal porta endavant un projecte solidari amb l’objectiu de conscienciar els alumnes i la comunitat educativa en l’ajuda al desenvolupament dels xiquets més desafavorits en països afectats per catàstrofes naturals. Aquesta plataforma ha sigut creada per l’associació de Professors de Música PROESO i l’ (Bombers Units sense Fronteres) amb la qual, des de fa uns cursos el departament de música i cor del centre col·labora i participa en els projectes i espectacles musicals, didàctics i solidaris.
Els prop de 40 centres que formen la Xarxa PROESO-HAPPY SIPHAL celebrà el Dia Internacional de la ràdio i la televisió a favor de la infància – divendres 9 de desembre-, promulgat per UNICEF per afavorir els Drets a la llibertat d’expressió, a oferir i rebre informació i a expressar les seues opinions en els mitjans de comunicació, declarats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet/a.
Les activitats desenvolupades a l’IES Bernat Guinovart abracen diferents aspectes:
-En primer lloc, el treball de reflexió i conscienciació de l’alumnat a les tutories dels grups d’ESO en el coneixement de la situació dramàtica dels infants més vulnerables als països pobres que han patit catàstrofes naturals i en els valors de la solidaritat i la necessitat de la cooperació internacional, així com en les accions que des del dia adia podem desenvolupar per a l’ajuda i conscienciació amb aquestes causes i d’altres situacions dramàtiques  que pateixen els infants al món.
-En segon lloc, la verbalització de totes les reflexions i conclusions en un Manifest escrit pels alumnes que supose una crida a la reflexió i a l’acció de tota la comunitat educativa i del nostre entorn.
-I finalment, el vessant musical amb la preparació de la interpretació de la Cançó «HappySiphal» de Teo Aparicio que va ser interpretada pel cor del centre i els alumnes.
El projecte d’ApS (Aprenentatge Servei) “HappySiphal” conclou amb el cant comú de “Happysiphal” (cançó i lletra composta per Teo Aparicio, actual director musical de PROESO), que s’estrenà eixe dia i que, en el moment d’alçar batuta cada mestre/a de cada centre participant, sentiren que no cantaven sols, ja que a la mateixa hora i en diferents llocs de la Comunitat Valenciana estaven vibrant molts alumnes i mestres com ells amb el cant comú.
L’estrena de la cançó “HappySiphal” i la lectura del Manifest en el qual els alumnes expressaren les seues idees, opinions i solucions per a cooperar i ajudar a la infantesa més desafavorida del món tingué lloc a l’hora del segon esplai (13:00h) a la Sala d’Usos Múltiples del centre.
A més reberen una VIDRIOLA SOLIDÀRIA amb el nom de la Xarxa de centres PROESO-HAPPY SIPHAL i els logotips de PROESO, BUSF i HAPPY SIPHAL. La vidriola solidària passà pel públic de la  comunitat educativa i els diners recaptats els gestionarà la ONGD (Organització No Governamental per al Desenvolupament) BUSF (Bombers Units Sense Fronteres) i aniran destinats a reconstruir un hospital infantil en Haití que recentment han patit  la catàstrofe de l’huracà Matthew.