l'ies bernat guinovart celebra les viii jornades "fp i empresa" la veu d'algemesiPer segon any consecutiu enviarem alumnat a realitzar pràctiques a empreses europees.
Una nova promoció de 75 alumnes de diverses famílies professionals de l’IES BERNAT GUINOVART va a incorporar-se a les pràctiques en empreses. Per tal de facilitar aquesta transició de l’àmbit docent al laboral, i donat l’èxit i efectivitat d’anys anteriors, el nostre IES es disposa a celebrar el dimecres 22 de març les VIII JORNADES  «LA FORMACIÓ PROFESSIONAL I L’EMPRESA«.
Des de fa huit anys, i fruït de la preocupació de connectar món educatiu i laboral, organitzem aquestes jornades que se celebren al nostre centre, i en les que participaran diferents experts del món empresarial i del màrqueting, així com l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Algemesí. Enguany els convidats pertanyen a empreses tan capdavanteres com OMROM, SMC Internacional, LUBRIMARK QUIMION, MIRA’M Comunicació i màrqueting, o, REPRE-3D. Ells i elles introduiran al nostre alumnat en els reptes actuals que han d’afrontar les seues empreses en un món globalitzat.
Des de que en 1981 aquest institut començara la seua singladura ens hem preocupat per estar incardinats a Algemesí i a la Ribera, i per oferir un ensenyament professional públic i de qualitat que fes possible tant la formació de ciutadans íntegres com de professionals qualificats. Tal i com ha recordat el director Juan Francisco del Amor «portem trenta-sis anys compromesos amb l’educació i la formació, impulsant-la i innovant, i això ens ha portat a ser capdavanters en la incorporació de l’alumnat que estudia cicles superiors a la modalitat de FP DUAL, modalitat que permet l’augment d’hores de formació en les empreses. Enguany, tant alumnat de  Mecatrònica, d’Automatització i Robòtica Industrial o d’Administració i Finances han escollit aquesta interessant modalitat
Eixe constant impuls a la innovació educativa, a més, ens ha portat a promocionar i impulsar la realització d’aquestes pràctiques no sols en empreses de la nostra comarca, sinó fins i tot en Europa. El Cap d’Estudis de Cicles José Vte. Castelló destaca que  «l’any passat diversos alumnes del nostre centre pogueren realitzar les seues pràctiques formatives en empreses d’Itàlia i Anglaterra, i enguany altres la realitzaran a Irlanda. El curs passat tant l’alumnat que participà, com les empreses europees, quedaren molt contents de l’experiència, i això ens ha animat a repetir. Senyal que estem fent bé les coses.»
Amb aquestes jornades culminem l’etapa educativa d’aquell alumnat de FP que va a incorporar-se al món laboral fent pràctiques en alguna de les més de 176 empreses amb les quals tenim convenis de col·laboració.
Estem a la vostra disposició per facilitar-vos qualsevol tipus d’informació sobre aquestes jornades.