La comunitat educativa de l’IES Bernat Guinovart ha condemnat, tant el segrest i mort de civils, com el genocidi que està tenint lloc en Gaza. En el pati es va llegir un manifest.

Manifest: Fa un més que les milícies de Hamas atacaren per sorpresa a civils israelians causant 1.400 mots, innombrables ferits i segrestat a 200 persones. No cal dir que repudiem clarament l’ús de la violència i la mort de civils en qualsevol conflicte armat, tal i com hem vingut denunciant també aquest fet en la guerra d’Ucraïna.

Però aquesta injusta acció no pot convertir-se en excusa per castigar col·lectivament i indiscriminadament al poble palestí de la franja de Gaza, que ja vivia una situació totalment injusta i que ara està sent massacrat. Israel ha desobeït de sempre les resolucions de l’ONU que exigeixen la creació d’un Estat Palestí i el retorn dels territoris ocupats il·legalment, però la reacció que ha tingut a l’atac que ha sofert sobrepassa tot el que hem vist fins ara.

Estem veient com un estat que s’anomena democràtic es creu en el dret de bombardejar escoles, hospitals, camps de refugiats, edificis civils, i massacrar a una població que ell ha empresonat en un gran camp de concentració a l’aire lliure. Res d’això pot considerar-se una acció militar ni l’exercici de la legítima defensa.

Les últimes xifres parlen de 9.700 morts, 4.000 dels quals són xiquets i xiquetes i se suposa que els cadàvers de 1.200 encara es troben sota les runes dels edificis. Cada deu minuts mor un xiquet o xiqueta a Gaza. Tal i com el portaveu d’UNICEF ha explicat molt gràficament “Gaza s’ha convertit en un gran cementeri per als infants”.

Com és això possible? Que els i les joves de Gaza, igual d’innocents que nosaltres que estem ací, tenen menys dret a la vida que nosaltres? Si algú, pels motius que fora bombardejara el nostre institut, les nostres cases, el nostre centre de Salut d’Algemesí… no voldríem que la resta del món protestara?

Clar que voldríem, i això és el que estem fent ara ací nosaltres, solidaritzar-nos amb els xiquets i xiquetes de Gaza, amb els i les joves de la nostra edat que ara deurien estar com nosaltres, en classe, estudiant per al futur i no, en el millor dels casos, en un refugi, o simplement morts sota una pila de rajoles i ferros.

Per això, l’alumnat i tota la comunitat educativa de l’IES BERNAT GUINOVART anem a guardar un minut de silenci en solidaritat amb totes les víctimes innocents que s’han produït des del dia 7 d’octubre, i anem a reclamar amb eixe silenci l’alliberament dels ostatges i sobretot, anem a reclamar que s’acabe el genocidi que s’està perpetrant contra el poble palestí de Gaza i que els responsables d’aquets crims de guerra siguen posat a disposició judicial per a ser jutjat.